Barbarossa har flyttet inn i nye lokaler i Venstre Strandgate og endret konseptet. Barbarossa har flyttet inn i nye lokaler i Venstre Strandgate og endret konseptet. Foto: Damares Stenbakk

Barbarossa i nye lokaler med endret aldersgrense

Barbarossa åpnet nylig dørene i nye lokaler i Havnekvartalet, som nattklubb med endret aldersgrense.

– Etter at de gamle lokalene våre ble solgt til The Old Irish Pub måtte vi brått flytte inn i nye lokaler for en måned siden. Da kunne vi komme inn her og like greit reindyrke konseptet vårt med å være nattklubb, sier daglig leder ved Barbarrosa, Benjamin Aasbø, til KRSby.

Barbarossa er nå lokalisert i Vestre Strandgate side om side ved konkurrenten Heidi’s Bier Bar.

Benjamin Aasbø (26), daglig leder ved Barbarossa. Foto: Damares Stenbakk

Vanskelig å drive som restaurant

– Her var det to etasjer og en vegg før, men nå er det kontorer i andre etasje og vi har fjernet den ene veggen for å få lage et rom med eget dansegolv, bar og nattklubbstemning, forteller han.

Ved inngangspartiet er det loungeområde. Foto: Damares Stenbakk

Aasbø sier det var utfordrende å drive kombinert restaurant og nattklubb i de gamle lokalene. Derfor satser de nå på å bli en ren nattklubb med 20-årsgrense, istedenfor 23 års aldersgrense slik det var før.

– I de gamle lokalene var det vanskelig å jobbe bak baren når restauranten stengte, og lokalene i utgangspunktet ikke var lagd for å drives som utested. Nå kan vi endelig ha en egen lounge med live DJ og rolig musikk, og en nattklubb med dansemusikk på den andre siden, forklarer Aasbø.

På andre siden finner du bar og dansegolv. Foto: Damares Stenbakk

– Her danser man ikke på bordene

Pir 6 og Onkel Aksel greide ikke å drive i dette lokalet. Er det nok folk i denne delen av sentrum til å få det til?

– Vi har jo renovert plassen etter våre kunders behov. Dessuten trekker nok The Old Irish Pub og Heidi’s Bier Bar mer folk nå, noe som kan øke interessen for oss og kanskje redusere oppmerksomheten i Tollbodgata.

Det sjørøverinspirerte utesteder Barbarossa har startet som nattklubb i Venstre Strandgate, side om side ved konkurrenten Heidi’s Bier Bar. Foto: Damares Stenbakk

– Bli det tøff konkurranse når dere ligger side om side med det etablerte utestedet Heidi’s Bier Bar, som har samme kundegruppe som dere?

– Her får man nok ikke danse på bordene. Vi satser kanskje mer på de unge voksne og har to helt ulike konsepter. Jeg er ikke redd i det hele tatt. Vi har noe eget, sier han.

KRSby har vært i kontakt med Fredrik Mygind, daglig leder i det danske utelivsselskapet Rekom Group, som eier Heidi’s Bier Bar i Vestre Strandgate. Han svarer i en epost at de av prinsipp ikke vil kommentere andre aktører.

– Skaper et attraktivt sentrum

The Old Irish Pub er også lokalisert i samme kvartal som utestedene Dis, Javel Pub, Heidi’s Bier Bar og nå Barbarossa. PR-sjef for The Old Irish Pub, Kasper Toft Jørgensen, mener at økt konkurranse og mer mangfold er med på å utvikle Kristiansands uteliv.

The Old Irish Pub åpnet i det gamle lokalet til Barbarossa i juni. Foto: Kristian Hole

– Det betyr at folk har en grunn til å ta turen hit. Med flere aktører kan vi sammen bidra til å skape et mer attraktivt og utviklet sentrum, sier Kasper Toft Jørgensen.

– Er konseptene ulike nok til å trekke kunder?

– Vi tilbyr live musikk og DJ hver helg for å skape en god fest for det voksne publikum i Kristiansand. Vi føler ikke det er mange andre aktører som tilbyr dette. Dessuten leverer vi en autentiske stemning fra Irland. Kristiansand manglet et utested som rettet mot alderen 30–60 år, avslutter Toft Jørgensen.