– Folk har savnet både Torvet og Sommer på Torvet, og vi har fått mange henvendelser fra folk som gleder seg til vi er i gang igjen, sier Roger Sande.

Han er daglig leder i Mat & Uteliv, som driver syv restauranter i byen, og arrangementsansvarlig for Sommer på Torvet. I fjor måtte arrangementet ta en pause på grunn av byggearbeidene, men nå er det ikke lenge igjen før byen igjen kan benytte Torvet.

Sommer, sol og sang

– Vi satser på å kunne ha den første konserten den 22. juni. Totalt blir det åtte konserter, hver torsdag fra den datoen. Så lenge Veidekke blir ferdige i tide skal vi få dette til. Det blir nok litt mye jobb når vi får beskjed om at vi kan starte riggingen, men det skal gå.

Slik ser Torvet ut nå om dagen, men om under to måneder skal det være klart. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Det er Herlig Land, Glipp, Jonas B. Gundersen og en ny Mat & Uteliv-restaurant som står for arrangementet.

– Det er gøy å kunne arrangere dette så fort det er ferdig. Det blir en feiring av det nye Torvet, og vi har fått mange henvendelser fra folk som lurer på når vi skal ha dette igjen. Det blir sommer, sol, og god stemning.

Datoene for Sommer på Torvet er 22. juni, 29. juni, 6. juli, 13. juli, 20. juli, 27. juli , 3. august og 10. august.

De fire første konsertene skal spilles av RadioJam. Et nytt band, så langt ikke kjent, skal spille på de fire siste.

Her fra sist gang Sommer på Torvet ble arrangert, i 2015. Foto: Steffen Stenersen

Viktig samspill

Leder for Kvadraturforeningen, Harald Andersen, er storfornøyd med at Torvet blir tatt i bruk raskt.

– Det er alfa og omega at vi kommer tilbake til normalen, og at byens festplass blir tatt i bruk. Sommer på Torvet er en stor del av dette, og kommunen og utbygger ønsker aktivitet.

Torsdagskonsertene ble i fjor holdt på Fiskebrygga, siden de ikke kunne arrangeres på Torvet. Andersen er glad for at de nå er tilbake i byen.

– Samspillet mellom tirsdagskonsertene på Fiskebrygga og torsdagskonsertene på Torvet er godt for byen. Vi ønsker aktivitet i byen, med både kulturinnslag, restauranter og butikker, sier han.