Neste uke kommer endelig varmen

– Temperaturen vil stige og stige, lover meteorologen!

Publisert: Publisert:

Her fra april i fjor. Kan det bli like bra i år? Foto: Reidar Kollstad

– Akkurat nå er det kaldt og vått, men utover dagen vil temperaturen i Kristiansand stige. Så blir det kaldt i natt, men resten av helga blir bra. Det ser ut til å bli en kjempefin helg, sier vakthavende meteorolog Ine-Therese Pedersen ved Meteorologisk institutt.

Les også

Tolv UiA-studenter tatt i eksamensjuks

14–15 grader

Ser man på langtidsvarselet på Yr.no kan man se varslede temperaturer på opptil 15 grader, og sol i lange baner. Temperaturene vil begynne å stige merkbart fra tirsdag av.

Langtidsvarselet på yr.no byr på godt nytt. Foto: Skjermdump

– Det blir flott å gå i 1. mai-tog, og høytrykket som bygger seg opp vil gi fint vær i lang tid. Temperaturene vil stige og stige, og man kan minst vente seg tosifrede tall på temperaturen, sier meteorologen.

Les også

Her er planene for tirsdagskonsertene på Fiskebrygga

«Krampetrekning»

Ruskeværet som er nå, og snøfallet som var nylig, sier meteorologen at ikke er uvanlig i april.

– Det er ikke unormalt at vi får en siste krampetrekning med snø i slutten av april før vi blir kvitt det. Nå kan jeg ikke se noe på langtidsprognosene som indikerer mer snø i Kristiansand. Det kan fort bli 14–15 grader, det blir sol fra skyfri himmel, og med lite vind så vil det bli varmt. Nå er det bare å holde ut denne siste krampetrekningen, sier meteorologen.

Publisert: