– Dette er sjette året på rad at vi er på Måkeskrik, forteller Kenneth Østerhus.

Kenneth Østerhus (32) og Line Mehl (26) finner man sammen på Måkeskrik hvert år. Kjæresteparet deler musikksmak og nyter den store plassen på Bendiksbukta.

– Det er ikke en stressende festival. Det er en deilig festival med gode folk, forteller Østerhus.

– Det beste er at det er en avslappende og enkel musikkfestival, forteller Mehl videre. Det er alltid veldig bra musikk, spesielt i år.

– Selv om vi ikke har hørt om artistene før, så skuffer det uansett aldri, legger Østerhus til.

Line Mehl og Kenneth Østerhus under lørdagens Måkeskrik-program. Foto: Aida Mahmody

En annerledes festival

Henrik Kyte Assmann (27) og Simen Røste (27) har vært på Måkeskrik flere ganger, og i år har de fått med seg kompisen Joakim Flatestøl (26) for første gang.

– Simen har prøvd å få meg med lenge. Først sa jeg nei, men så hørte jeg spillelista til Måkeskrik, og da endret jeg mening og sa ja, forteller Flatestøl.

Assmann og Røste er begge enige om at fokuset på musikk er det som fanger deres interesse på festivalen.

– Jeg synes det er veldig gøy at Måkeskrik holder det gående, og at de tør å satse på anerkjente band og annerledes lineup. Det er imponerende, sier Røste.

– Det er den perfekte hagefesten, man kan bare gå rundt og kose seg. Det er også en strandfest, selv om stranden er litt liten.

Tilskuerne Henrik Kyte Assmann (f.v.), Simen Røste og Joakim Flatestøl. Foto: Aida Mahmody

– Rock er et bredt begrep

Cathrine Sørensen er skaperen bak og festivalsjef for Måkeskrik. Hun ble kjent med den profesjonelle bookingbransjen gjennom studietiden i Telemark.

– Jeg ble tidlig kjent med bookingbransjen, og det har hjulpet meg veldig med å få til Måkeskrik, forteller Sørensen.

– Det er mange som ikke er kjent med festivalen. Mange forbinder Måkeskrik med metal, men det er feil. Vi har et bredt utvalg av musikk. Rock er et bredt begrep.

Festivalsjef Cathrine Sørensen er fornøyd med årets festival. Foto: Aida Mahmody

Festivalen drives av frivillige, og fokuset deres ligger ikke på å skulle bli Norges største festival.

– Det er ikke pengene som driver festivalen. Vi vil skape en kulturell opplevelse for publikum. Både jeg og de frivillige vil skape en drømmefestival, som vi selv kunne tenkt oss å dra på.

– Området er veldig stort, men vi har satt en kapasitet til 1000 mennesker. Vi kunne hatt plass til å være 10 000, men vi ønsker å gjøre det intimt og hyggelig. I år tipper jeg at vi har solgt rundt halvparten av billettene, kanskje mer. Det kan hende at vi har slått billettrekorden i år, forteller damen bak Måkeskrik.

Noen av de frivillige på årets Måkeskrik: Esben Mogesen (t.v.), Linn Diana Aabel og Nico Hagen. Foto: Aida Mahmody