Carlisle Sienes, Casper Kuhlmann Kristensen, Zino Mohammad, Kamilla Wigestrand, Øystein Hegvik, Vilde Skogen, Kristian Raanes og Anders Mowatt Haugland. Carlisle Sienes, Casper Kuhlmann Kristensen, Zino Mohammad, Kamilla Wigestrand, Øystein Hegvik, Vilde Skogen, Kristian Raanes og Anders Mowatt Haugland. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2

Nå er sørlendingen Casper (16) blant topp sju i Idol: – Stor tro på framtida til musikken når folk som deg synger så bra

16 år gamle Casper Kuhlmann Kristensen fra Nodeland gikk videre i Idol fredag. Han sjarmerte publikum med vågalt sangvalg, men imponerte kun én av tre dommere denne uka.

Fredag kjempet åtte finalister om å beholde plassen i Idol.

Sørlendingen Casper Kuhlmann Kristensen var en av finalistene som kom videre, mens Zino Mohammad var den som røk ut av programmet.

16 åringen fra Nodeland er nå blant topp sju i TV 2-programmet som skal kjempe videre om å bli Norges nye sangstjerne.

LES OGSÅ:

Vågalt sangvalg

Finalistene skulle hylle sin favorittartist denne uka. Kuhlmann framførte «Can’t Feel My Face» av The Weeknd og fikk kritikk av både Gunnar Greve og Tshawe Baqwa for sangvalget.

– Jeg føler ikke helt låten kommer gjennom. Vokalmessig tar du noen snarveier på det dyriske uttrykket som tross alt The Weeknd har i den låten, som gjør at det ikke er stryk. Du kommer gjennom, du har lagt lista høyt, men for meg vipper det litt, sier Gunnar Greve med en skeptisk tone. Tshawe Baqwa, som også er en av dommerne, nikker seg enig og tilføyer:

– Jeg skjønner litt hva Gunnar mener. (...) jeg føler den låta her er litt for de voksne. (...) Du synger veldig fint, men husk neste gang hvis du kommer videre, bruk en låt som kler deg mer, forklarer han.

Til tross for kritikken, klarte sørlendingen å sjarmerende den anerkjente artistmanagerne Silje Larsen Borgan. Hun mente 16-åringen fortjener en plass videre i sangprogrammet på grunn av sin imponerende tolkning av en ellers vanskelig sang å framføre.

– Først og fremst vil jeg si at jeg får så stor tro på framtida til musikken når folk som deg synger så bra. Jeg vil også gjerne si at jeg likte dette. Det er ikke en regel at alle artister må bevege seg. Den skal være deg, det er viktig å huske. Jeg håper du går videre Casper, sier Larsen og gir et smil til 16-åringen.

De sju finalistene som gikk videre fredag kveld er Anders Mowatt Haugland (23) fra Bergen, Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark, Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Nodeland i Vest-Agder, Kamilla Wigestrand (21) fra Asker, Kristian Raanes (22) fra Orkdal, Vilde Skogen (20) fra Sandnes, Øystein Herkedal Hegvik (18) fra Brekstad.