Frister det med quiz, improshow eller konsert? Kristiansand byr på litt av hvert denne helga. Frister det med quiz, improshow eller konsert? Kristiansand byr på litt av hvert denne helga. Foto: Shutterstock

Dette skjer i Kristiansand i helga

Storfilmer, improshow, foredrag og konserter. Sjekk hva Kristiansand byr på denne helga.

Januar er kanskje ikke den mest aktive måneden når det kommer til kultur- og arrangementer i Kristiansand. Men likevel skjer det nok til å kunne glede seg til helga.

KRSby har derfor samlet sammen en liste til deg som ikke har helgeplanene spikret:

Kinolysten?

Storfilmen «Glass» vises på Kristiansand kino i helga. Cinemateket viser også flere spennende filmer. Foto: Filmweb

Hvis det frister å koble av med en god film i kinomørket, har Kristiansand Kino flere spennende alternativer i helga. På lørdag vises den helt nye thrilleren "Glass", som sammenfletter to av historiene til regissør M. Night Shyamalans mystiske univers, med karakterene fra "Unbreakable" og "Split".

Hvis du heller er i humør til noen skikkelig popkorn-filmer, vises suksessen "Aquaman" og Transformers-oppfølgeren "Bumblebee". Er drama-sjangeren mer passende for deg kan du se den sterke og kritikerroste "Beautiful Boy", med blant andre Steve Carell i hovedrollen.

Lyst å være inne? Da kan du sjekke ut våre topp 10 filmer på Netflix!

Briljer i quiz

Er du klar for quiz? Da bør du dra på Bakgården fredag kveld. Foto: Shutterstock

Sitter du på mye fakta som du aldri får brukt? Da kan du dra til Bakgården fredag kveld, hvor det inviteres til "er du smartere enn en 5.-klassing"-quiz. Tør du å ta utfordringen?

Lørdagsuniversitet

Et av Teaterets konsepter er "Lørdagsuniversitetet", hvor det inviteres til gratis debatter og foredrag om forskjellige temaer. Lørdagens tema er hvilke konsekvenser har valg av organisasjonsspråk.

"Mange norske bedrifter og andre organisasjoner har de siste fått mange internasjonale medarbeidere. Dette er utfordrende når det gjelder kommunikasjon. Hvilke konsekvenser får det for medarbeiderne når man går over til engelsk som arbeidsspråk?", skriver Teateret, og legger til at Sunniva Whittaker, professor ved Fakultet for humaniora og pedagogikk på UiA holder foredrag om tematikken.

Dra på improshow eller konsert

Improgruppa Bare Flaks har underholdt gjester på Charlies Bar i seks år. Det skal feires på søndag. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

De lokale favorittene i "Bare Flaks" inviterer til 6-årsjubileum på Charlies Bar søndag kveld, hvor de i kjent stil skal få publikum til å le med improviserte sketsjer utover kvelden.

Frister det med musikk? Lørdag kveld spiller det melodiøse pop-rock-bandet Since June på Håndverkeren, og de får også hjelp av det populære coverbandet The Fan Scare til å lage stemning i lokalet.

God helg!

Har vi glemt noe gøy som skjer i helga? Tips meg på kristian.hole@fvn.no