— Dette betydde mer enn tre poeng. Jeg er ekstremt glad for at vi klarte å score etter at Stabæk utlignet, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter 2-1-seieren borte mot Bærum-laget.

Med 16 minutter igjen av kampen gikk Espen Hoff av banen. Inn kom Alejandro Castro. I pausen gjorde trener Mons Ivar Mjelde et annet bytte: Zlatko Tripic inn for Ernest Asante. Og nettopp de to kombinerte da Start scoret seiersmålet ni minutter før slutt.

Tripic fosset ned langs venstrekanten og la ballen inn i feltet. Innlegget ble møtt av pannebrasken til Castro som stanget ballen ned i hjørnet.

— Det var utrolig viktig for meg å score. Et nydelig innlegg fra Zlatko. Nå føler jeg at jeg er på gang etter en tung vinter. I de fire siste Start og Start 2-kampene har jeg scoret fem mål – det begynner å løsne, sier costarikaneren.

Nouri med drømmetreff

Start åpnet kampen best mot Stabæk og tok en fortjent ledelse midtveis i første omgang. Og for et mål det var! Høyreback Amin Nouri hadde før kampen aldri scoret et mål på seniornivå, uansett divisjon. Han dro til da ballen kom trillende ut til ham på rundt 25 meter. Ballen gikk som et prosjektil inn i motsatt hjørne, helt utagbart for keeper Espen Isaksen.

— Det svartnet for meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier høyrebacken.

Utlignet på frispark

Etter målet kom Stabæk mer med i kampen og skapte et par gode sjanser, men det var gjestene som gikk til pause med en 1-0-ledelse.

I starten av den andre omgangen var det Start som hadde initiativet. Men i stedet for at sørlendingene doblet ledelsen fikk Stabæk et frispark i farlig posisjon.

Anders Trondsen skjøt ballen over muren og ned i hjørnet. Flott utført frispark av backen.

Da kjørte vertene på for å vinne kampen, men det ville ikke innbytter Castro ha noe av. Costarikaneren scoret sitt første mål for sesongen og sørget for Starts første seier siden de slo Aalesund 2-1 21. april.

Vraket lagets beste

Mange reagerte da lagoppstillingen kom en time før avspark der Ernest Asante var foretrukket foran Zlatko Tripic, Starts beste spiller denne sesongen. Men trener Mjelde mente det var en sportslig grunn for vrakingen.

— Det er Mons sitt valg. Jeg var skuffet, men jeg setter laget foran meg selv. Så min jobb var å støtte laget, sier Tripic.

— Zlatko var sliten, men jeg er veldig fornøyd med begge to. De spilte bra i hver sin omgang, sier Mjelde.