SONGDALEN :- Utrolig gøy at det går så bren startet for lenge siden, sier Terje Marcussen.

Omtrent da han rundet de 30, i 1989, var han på besøk hos kameraten Rune Iversen, som den gang jobbet for Johan G. Olsen-konsernet i Canada. Der hadde de en type potetchips som unge Marcussen fattet interesse for. Den var stekt i peanøttolje og spesiell i både smak og konsistens.

Det ble starten på Sørlandschips året etter. Marcussen tok initiativet og fikk ordnet med produksjonslisens. Ganske kjapt ble Leif Arne Bjerland, Steinar Bruskleland og Rune Iversen med på det som først var et dugnads— og hobbyprosjekt, men som raskt vokste til en ekte næringsmiddelbedrift.

— Og faktisk tjente vi penger nesten fra dag én. Etter første hele driftsår var vi gjeldfrie, forteller Terje Marcussen.

Han minner om at rentenivået tidlig på 90-tallet gjorde det til en langt mer skremmende opplevelse å ha gjeld enn i dag.

— At det går bra, og at lønnsomheten er god igjen etter en strevsom periode, skyldes de flinke folkene som har stått bak virksomheten de siste årene. Pluss at det er et kvalitetsprodukt – det har jeg sagt hele tiden.