Åråsen er den bortebanen som Start har svakest statistikk på. Siste gang Start tok alle poengene i en bortekamp mot Kanarifuglene var 30. juni 1993. Viggo Strømme og Morten Pettersen stod for målene i 2-1-seieren.

Starts nåværende trener Mons Ivar Mjelde spilte spiss for Lillestrøm, men han klarte ikke å sette ballen bak målvakt Frode Olsen. Mons Ivar Mjelde tok forøvrig en grundig revansje i Kristiansand. Mjelde scoret tre mål da Lillestrøm vant 5-1 i siste seriekamp.

Etter seieren for 22 år siden, har Start tapt 12 strake seriekamper på Åråsen. Målforskjellen er i disse kampene er begredelige 10-37. Av 32 bortekamper i serien mot Kanarifuglene har sørlendingene tapt 23. Målforskjellen er 28-73 i Starts disfavør.

Kun tre seire

LSK-spiller Erling Knudtzon (t.h.) scorer sitt første mål under eliteseriekampen i fotball mellom LSK - Start på Åråsen Stadion i 2014. Start kaptein Glenn Andersen (t.v.) og keeper Terje Reinertsen ser ballen gå i mål. Foto: Lise Åserud / NTB SCANPIX

Start har bare reist hjem til Kristiansand med alle poengene fire ganger; 2-1 i 1978, 1-0 i 1982, 4-1 i 1983 og nevnte 2-1 i 1993.Fjorårets kamp endte med 4-1-seier til Lillestrøm. Pálmi Rafn Pálmason var kampens store spiller med tre mål. Kristoffer Ajer spilte 29 minutter mot gamleklubben da han kom inn for Ernest Asante i 2. omgang.