— Fra vi klekket ut ideen til anlegget nå er realisert, har det tatt fire år. Vi har gått fra det verste til det beste anlegget i Norge, hevder duoen fra taket av klubbhuset hvor de nyter utsikten til de tre grusbanene.

Anlegget som ligger et lite forehand-slag unna Kristiansand stadion, sto ferdig i november i fjor, et halvt år etter at de tre hallene sto ferdige i mai. Gjennom vinteren og våren har det kommet til kontorer, garderober og klubbhus. Det vil si, mens vi nyter utsikten fra taket av klubbhuset, skrur et av medlemmene i de siste skruene i kjøkkenet under.

— Det blir offisiell åpning av anlegget til Tennisens dag søndag 25. mai. Da skal alt være ferdig, sier Wirak og Haugedal.

Sikter mot 300 medlemmer

Klubben har jobbet på spreng med å få ferdigstilt anlegget, og først nå starter for alvor jobben med å fylle det med innhold. I dag teller klubben 110 medlemmer.

— Dette anlegget betyr alt for klubben. Tidligere har vi alltid mistet medlemmer i vinterhalvåret fordi vi ikke har hatt tilbud til dem da snøen kom. Nå kan vi spille innendørs gjennom hele vinteren samtidig som kvaliteten på grusbanene er så god at vi kan utvide sesongen med én måned i begge ender. Vi venter at vi passerer 200 medlemmer i løpet av sommeren. Det er ikke så verst når vi hadde 30 medlemmer for tre år siden, sier duoen.

Og minner om at de i tillegg har 100 barn og 50 voksne på kurs, og at det derfor er rundt 250 brukere av anlegget.

Neste år venter de å øke til opp mot 300 medlemmer.

— Nå som anlegget er på plass, skal vi bygge kultur og fylle det med innhold. Målet vårt er å bli en breddeklubb der barn kan drive idretten sammen med foreldrene. Dette tror vi også er den beste oppskriften for å få fram topper, sier Wirak og Haugedal, som allerede har ansatt to trenere på fulltid i svenske Lukas Lindgren og polske Wojciech Buczkowski.

Får skryt fra idrettssjefen

Klubben har fått 3,9 millioner fra Lille Cultiva, og rundt 3,7 millioner i spillemidler.

— Når vi i september har fått spillemidlene, cultiva-midlene og momsrefusjonen, står vi igjen med et langsiktig lån på 3,5 millioner.

— Er dette gambling for en liten klubb?

— Nei, vi har laget budsjetter som viser at det ikke er mye som skal til for å finansiere det, sier nestlederen i Norges eldte tennisklubb,

Terje Abrahamsen, idrettssjef i Kristiansand kommune, er imponert over hva de har fått til uten kommunal støtte.

— Dette er litt eventyrlig. Og dette har de klart mer eller mindre på egenhånd, med god hjelp fra Cultiva, sier Abrahamsen.

Tennisklubben hadde ikke tålmodighet til å vente da de var i dialog med kommunen.

— Det er godt mulig vi hadde prioritert tennisklubben høyt den gang, men nå har de fått et megaflott anlegg som de selv har den fulle og hele kontrollen på. De satser dessuten på barn og unge, og det er søt musikk i våre kommunale ører, sier Abrahamsen.