Lasteskipet Seattle ble senket i Korsvikfjorden av norske marinestyrker på Odderøya festning 9. april 1940, og oppdaget av dykkere i 1988. Siden har vraket virket som en magnet på dykkerentusiaster verden over, og årlig gjøres det tusenvis av dykk ned til Seattle. Men skipet er også et kontroversielt dykkermål, som har tatt flere menneskeliv. Sist i 2010 da to danske dykkere omkom under et dykk på vraket.

HAR KREVD FLERE LIV: Politiet i Kristiansand har ikke funnet hjemmel for å forby dykking på vraket av Seattle, men all ferdsel inne i vraket frarådes på det sterkeste. Foto: Christian Skauge

Etter den siste ulykken har politiet forsøkt å innføre dykkerforbud på vraket, uten å finne en lovhjemmel for å nedlegge et slikt forbud. Ettersom ingen omkom om bord da skipet ble skutt i sent, er vraket heller ikke fredet for dykking. Men selv om forbudet lar vente på seg, fraråder politiet dykking i området. Også dykkermiljøene advarer mot å dykke på selve skroget, som ligger på dybde fra 20-30 meter ned til hele 70 meter.Historien til dampskipet Seattle er en fortelling om maksimalt uheldige omstendigheter. Det over 400 fot lange lasteskipet ble først tatt i arrest av nederlandske myndigheter i Vestindia på grunn av krigsutbruddet. Kapteinen klarte å flykte med skipet, og etter kryssingen av Atlanterhavet valgte han en rute langs norskekysten på vei mot hjemstavnen i Tyskland.

Dagen før okkupasjonen ble Seattle imidlertid kommandert til havn i Kristiansand av norske myndigheter. Neste dag – på vei ut leia – møtte Seattle de tyske invasjonsstyrkene. Kapteinen trodde han møtte britene, snudde skipet og forsøkte å komme seg i havn igjen. Da havnet Seattle i kryssilden mellom de tyske krigsskipene og Odderøya. Den ble truffet av granater, tok fyr og sank.