KRISTIANSAND: Vipers fikk en strålende start på kampen. Halden holdt følge til stillingen 2-3, men deretter reduserte de ikke igjen før Vipers hadde scoret åtte mål. Sakura Hauge leverte redning på redning i Vipers-målet mens særlig Ulrika Olsson på straffe og Marta Tomac prikket inn mål etter mål. Etter 20 minutter ledet hjemmelaget 10-4. Ulrika Olsson fortsatte å prikke inn scoringer, særlig på straffe, og stoppet ikke hun før hun hadde scoret seks mål – før pause. Hanne Andve kom også inn mot slutten av omgangen, og bidro med en flott lobb og en strålende kontring til at Vipers ledet 14-8 ved pause.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor. Vipers fortsatte å gjøre bytter, slik de gjorde i avslutningen av første omgang, men likevel fant aldri Halden ut av det. Også innsatsen på banen tydet på at Vipers hadde mest å spille for. Halden ville bli nummer sju på tabellen uansett resultat i kveld.

Først i sluttminuttene, da kampen i realiteten var avgjort, fikk Halden pynte litt på resultatet.