– Dersom Mandalskameratene også hadde vært i førstedivisjon, ville kaoset vært komplett, ler Øyvind Aasen.

– Da hadde lag fra de fire største byene i Aust- og Vest-Agder vært i samme divisjon, og sørmeglere fra øst til vest ville vært konstant i tottene på hverandre, spøker han og legger til at han innerst inne savner MK i de øverste divisjonene.

Bredde er viktig

Som landsdelens ledende eiendomsmegler med 16 avdelinger fra Farsund til Skien, ønsker Sørmegleren å bidra til å gjøre Sørlandet til et godt sted å bo.

– Sørmegleren sponser kjente klubber som Start, Arendal, Jerv og MK, men vi støtter også mindre aktører som holder til i lokalmiljøene der vi har avdelinger. Fysisk aktivitet og det sosiale aspektet ved å tilhøre en klubb er bra for både store og små, utdyper direktøren og fortsetter:

– Dessuten er mange av meglerne våre engasjerte i lokalsamfunnet i bygdene og byene hvor de bor, og vi vet at det er viktig for dem å ha en arbeidsgiver som støtter lokale foreninger, konstaterer Aasen.

Foto: Jon-Petter Thorsen

Internt bråk

Tone Solheim Grøsle, grimstaddatter og assisterende direktør i Sørmegleren, og de to sørmeglerne Tor Jan Endresen og Andreas Jølstad fra henholdsvis Arendal og Kristiansand, er fremdeles på talefot, men det spørs hvor lenge det varer.

– Jeg både gruer og gleder meg til alle lokaloppgjørene som venter denne sesongen, sier Jerv-supporter Grøsle.

– Det er utrolig gøy at Jerv har gjort det så bra de siste årene. Hele Grimstad er engasjert i laget, og dugnadsånden gjennomsyrer byen, forteller hun og legger stolt til at hennes egen barnevakt faktisk spiller på Jerv.

Foto: Jon-Petter Thorsen

Erkerivaler

At kampene mellom Arendal og Kristiansand blir ekstra tøffe, må forventes. De to største byene på Sørlandet har historie for å konkurrere med hverandre om det meste.

– Jeg er egentlig Start-fan fra gammelt av, men nå som Arendal Fotball er blitt så gode, er det ingen tvil om at jeg heller stiller meg bak laget i min egen by! sier arendalitt og megler Tor Jan Endresen.

– Arendal spiller underholdende og fin fotball, og har den beste treneren i Agder-fylkene. Jeg er overbevist om at vi vil havne i den øverste delen av tabellen, spår Endresen.

Andreas Jølstad, megler på Lund i Kristiansand, hvor Sparebanken Sør Arena ligger og han også vokste opp, mener at Start fremdeles er Sørlandets store stolthet.

– Start har skapt følelser og engasjement for generasjoner etter generasjoner, og i år blir det ekstra godt å rykke opp til eliteserien slik at vi får vist hvem som er storebror, avslutter kristiansandsmegler Jølstad mens han humrer og sender ertende blikk på sine gode kolleger.