I Aksdal Næringspark skal Lagerseksjoner etablere ny avdeling. Bobileier Henrik Gundersen har sikret seg en av seksjonene.
I Aksdal Næringspark skal Lagerseksjoner etablere ny avdeling. Bobileier Henrik Gundersen har sikret seg en av seksjonene.

Lagerseksjoner i Aksdal: – Den perfekte måten å oppbevare bobilen på

Da Henrik Gundersen solgte huset for å kjøpe leilighet ved sjøen i Haugesund, manglet han lagringsplass for bobilen. Løsningen ble lagerseksjoner i Aksdal.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Her på Vestlandet er det mye dårlig vær på vinteren, men nå vil bobilen stå i et frostfritt miljø med lademuligheter, avløp og vanntilkobling. Det bevarer bobilens verdi å ha den lagret trygt og isolert. En lagerseksjon er derfor den perfekte måten å oppbevare bobilen på, mener kjøper Henrik Gundersen.

Med 25 års fartstid fra bobilbransjen kan man trygt si at Henrik Gundersen fra Haugesund har lang erfaring når det kommer til oppbevaring av bobil for å unngå både frostskader, rust, slitasje fra hardt vær og generelt tidens tann.

Solgte huset - manglet lagringsplass

Han er en av dem som nå har sikret seg lagringsenhet på 72 kvadratmeter ved Aksdal Næringspark, like utenfor Haugesund, som skal være «innflyttingsklar» i første kvartal av 2022.

– For 10–15 år siden var det en voldsom vekst i bobilmarkedet. Men flere som kjøpte bobil da er nå i aldersgruppen 60-pluss og ønsker å selge huset for å flytte til leiligheter. Utfordringen er at det bygges mye leiligheter uten lagringsmuligheter for bobil. Lagerseksjoner er derfor løsningen, mener Gundersen.

Her kan du se prisliste og prospekt for ditt nye lager i Aksdal

Tror på markedet i Haugesund-området

Slik vil Lagerseksjoners avdeling på Aksdal se ut.

Lagerseksjoner AS er i dag landets største leverandør av lagerseksjoner, og har siden oppstarten i 2017 solgt cirka 500 seksjoner fra Lillesand i sør til Trondheim i nord.

Petter Bjarnastein, daglig leder i Lagerseksjoner AS, forteller at selskapet nå vil satse i Haugesund, der en av årsakene er nettopp det store caravan- og bilmiljøet her.

– Vi ser at bobil-kunder vil være en god match med vårt produkt, enten de bor i leilighet eller i enebolig. Å bygge en ekstra garasje blir fort kostbart. Her får du det ferdig bygd og nøkkelen rett i hånden ved overtagelse. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for folk, og bygger det slik vi kunne tenke oss det selv. Folk trenger ekstra plass også i Haugesund.

Værutsatt

Eksempelbildet viser hvordan en av lagerseksjonene kan brukes.

Bjarnastein fremhever også fordelen av å få bobiler, båter og andre eiendeler lagret innendørs i værharde kystmiljø – som absolutt er tilfellet i Rogalands-distriktet.

– I denne landsdelen er det mye hardt vær og vind. Da kan det være godt å få ting innendørs. Hvis det attpåtil lønner seg for kjøper, så er det «god graut» som jeg ville sagt, sier Bjarnastein og legger forklarende til:

– Det kan fort bli en lønnsom investering, sier Bjarnastein.

Eie fremfor leie

Bildet ble tatt i overtagelsen av tomten i Aksdal.

Lagerseksjoner driver ikke med utleie av lager, men kun rene salg av seksjoner på standardstørrelsene 72 og 144 m² Lagerseksjonene er fleksible innenfor aksesystemet; 72-144-216 m² – også større om man ønsker det. Minste størrelse som selges er 72 kvadratmeter.

Fordelene med eierskap gjelder både i forhold til fleksibilitet til å hente ut bobilen året rundt og til økonomi.

– Hvorfor blir det lønnsomt for kjøper?

– Verdien på eiendelene holder seg lenger ved å bli godt tatt vare på. Lagrer du utendørs risikerer du synlige slitasjeskader og frostskader. Ved å plassere ting innendørs investerer du heller i noe varig – i vårt tilfelle: eget lager, der du selvsagt også får med deg verdiøkningen i eiendomsmarkedet generelt. Dette er god forvaltning, mener Bjarnastein.

Ved Aksdal Næringspark skal 48 lagerseksjoner fordeles på fire bygg.

Bygg 1 og 2 har stipulert overtagelse i første kvartal 2022 – Her er salget allerede i gang.

Les også: - Lagerseksjonene passet mitt formål perfekt

Passer både til bedrift og privatperson

Lagerseksjonene har så langt blitt kjøpt av både privatpersoner og bedrifter, hvor privatpersonene har hatt mest behov for en plass for bilhobbyen eller lagring av bobil og båt.

Det er også mange bedrifter som kjøper lagerseksjoner til sine formål.

Bildet er fra en annen seksjon.

Lagerseksjon-kunde Henrik Gundersen, som primært skal bruke lagringsplassen i Aksdal til bobilen, ser også flere fordeler med å eie fremfor å leie.

– Å eie en lagerseksjon er smart. I min seksjon blir det plass til to bobiler, som gjør at jeg for eksempel kan leie ut den andre plassen. Det kan også gjelde båter. Så jeg anbefaler virkelig andre å skaffe seg en lagerseksjon, sier Gundersen.

Lagerseksjonene vil ligge lokalisert i Aksdal Næringspark, og vil være isolert med innlagt vann og avløp i hver enkelt seksjon.

Gulvet støpes i støvbundet betong. Ytter- og innervegger har isolerte sandwichelementer, med elektrisk leddheisport med vinduer og fjernkontroll til hver enkelt seksjon – som også har hvert sitt strømskap.

Kort oppsummert: Den ideelle måten å oppbevare bobiler på.

Se prospektet med tekniske detaljer her