Annonsørinnhold

Skvatt til da hun så hva kjæresten brukte mobildata på

VG: ?utm_source=schibsted&utm_medium=content&utm_content=&utm_campaign=2021_w41-43_consumer_telia x _in-market-1_mobil_telia x

AP:

BT:

Aftenbladet:

FVN:

Adressa:

E24:

Interior design, Plant, Photograph, Smile, Flower, Window, Comfort, Happy

VG: ?utm_source=vg&utm_medium=native&utm_content=datafrihet&utm_campaign=vedlikehold_consumerbrand_mobil_teliax_think

AP: ?utm_source=storby&utm_medium=native&utm_content=datafrihet&utm_campaign=vedlikehold_consumerbrand_mobil_teliax_think

BT: ?utm_source=storby&utm_medium=native&utm_content=datafrihet&utm_campaign=vedlikehold_consumerbrand_mobil_teliax_think

Aftenbladet: ?utm_source=storby&utm_medium=native&utm_content=datafrihet&utm_campaign=vedlikehold_consumerbrand_mobil_teliax_think

FVN: ?utm_source=storby&utm_medium=native&utm_content=datafrihet&utm_campaign=vedlikehold_consumerbrand_mobil_teliax_think

Adressa: ?utm_source=storby&utm_medium=native&utm_content=datafrihet&utm_campaign=vedlikehold_consumerbrand_mobil_teliax_think

E24:

Mari utfordret Alexander til å blottlegge én dags mobilbruk. Ingen av dem hadde gjettet hvilke apper som tappet ham for data.


– Tom for data! Det er jo en skikkelig kjip greie. Og det skjer alltid når det passer aller dårligst, sukker Alexander Wulfsberg (23).

– Det er utrolig deilig å slippe å tenke på lenger, smiler han.

I fjor sommer byttet både han og kjæresten Mari Lillejord (23) til Telia X, og med ubegrenset data kan de strømme og surfe så mye de vil.

– Jeg var ikke i tvil om at du burde ha ubegrenset med data, ler Mari.

– Men jeg skal innrømme at det er veldig deilig for meg også! Nå slipper jeg å tenke på det og kan bruke mobilen akkurat som jeg vil.

> Trenger du mye mobildata? Sjekk ut Telia X her.ALLTID NOE PÅ ØRET: Mari hører også mye på musikk og podcaster, og med fri bruk av data er det ikke noe problem.

Luggage and bags, Street fashion, Joint, Outerwear, Plant, Shoulder, Eyewear, Sleeve, Bag

De to anser begge seg selv som helt vanlige mobilbrukere — selv om Mari har en følelse av at Alexander ikke er helt ærlig med seg selv om bruken.

– Det går jo en del mobildata, men det er nok mest i forbindelse med studiene, mener han.

Alexander studerer bygg- og miljøteknikk i Trondheim og bruker ofte mobilen til å se forelesninger.

Mari er likevel ikke helt overbevist og utfordret ham til å se hvor mye mobildata han bruker i løpet av én dag.

– Det er i hvert fall langt under én gigabyte, slår Alexander fast.

Familierabatt for to

Dere trenger hverken være mange eller i familie for å få familierabatt. Allerede på andre abonnement sparer dere 150 kroner dersom dere velger Telia X – hver eneste måned. Smart, ikke sant?

Les mer og bestill abonnement med familierabatt

– For meg byr slike mesterskap på mange minneverdige øyeblikk, og det blir jo en folkefest fordi nesten alle følger med.

– Pål

Appene som bruker mest mobildata

Stadig flere tjenester tar i bruk video, og kvaliteten på filmene blir bare bedre og bedre. Netflix sender i sylskarp kvalitet, og på Facebook starter filmsnuttene uten at du trykker play.

Apper for strømming av video, korte og lange, er de som tapper aller mest mobildata. Og det er lett å glemme at tiden du bruker på YouTube i løpet av en dag, raskt nærmer seg like mye data som en storfilm i full HD.

Alexander strømmer både forelesninger, film og sport fra mobilen.

– Også har jeg en vane med å se på videoer for å finne roen før jeg sovner, sier han.

Som nummer to på listen over type apper som tapper data, står sosiale medier. Mengder av nytt innhold lastes kontinuerlig inn i feeden din. Og stadig større andeler av innholdet er nettopp film, som tikker og går med autoplay. Alle disse sekundene og minuttene med video blir fort en god del mobildata.

En annen skjult datafelle er apper med stedstjenester eller GPS. Selv om det ikke kan måle seg med strømming, brukes det overraskende mye mobildata på tjenester som kart, Über og treningsapper.

– Jeg tipper jeg er typen som har godt av å ha et mobilabonnement med fri data, særlig i ferier. Da går det fort veldig mye mobildata.

– Alexander


Mari forteller at hun bruker mobilen mest til å kommunisere og til høre på musikk eller podkast.

— Hvis jeg er på farten og ikke har noe å gjøre, så ser jeg en del Netflix på mobilen. Og så leser jeg avisen, sier Mari, som er psykologistudent. I sommer blir Telia X-abonnementet gull verdt, når Mari skal bo og jobbe på en hytte i Romsdalen uten wifi.

Violet

STUDIER PÅ KAFE: For Alexander er det praktisk å kunne logge seg på pcen gjennom mobildata når han har behov for en økt.

Slik sjekker du hvor mye data du bruker

For deg som har iPhone:

1: Gå inn på Innstillinger og deretter Mobildata

2: Scroll ned og se hvor mye du har brukt på de ulike appene i perioden som er angitt

3: Klikk «Nullstill statistikk» helt nederst for å begynne en ny periode

For deg som er Telia-kunde:

1: Last ned Telia-appen på mobilen din

2: Klikk på Mobil og Abonnement

3: Ser hvor mye data du har brukt i inneværende periode — og hvor mye du har igjen. Du kan også enkelt kjøpe ekstra data.

Fikk sjokk over egen databruk

Å sjekke hvor mye mobildata man benytter hver måned — og ikke minst på hva, er en nyttig øvelse for å se om du har det beste abonnementet for ditt bruk. Og Alexander fikk raskt se at forbruket er langt høyere enn han trodde.

I løpet av én dag bruker Alexander over 1,5 gigabyte — som ville tilsvart 45 GB i måneden.

– Oi, da er det ikke så rart at jeg ofte har gått tom for data. Det er overraskende hvor raskt man kommer over én gigabyte, sier han.

Den største overraskelsen er likevel ikke hvor mye data som brukes, men hva den brukes på.

– Twitch! Jeg bruker jo mer på Twitch enn hva jeg trodde jeg brukte totalt på en dag. Det hadde jeg aldri gjettet!

Mari humrer. Og selv om hun var ganske sikker på at gaming og videoer ville nå topplisten, skvetter hun til når hun ser hvor mye det er snakk om.

– Er det dette du gjør når du sier du ser på forelesninger? tøyser hun.

AVSTANDSFORHOLD: Mari og Alexander studerer i hver sin by, og mobilen er viktig for den daglige kontakten.

Grenseløs strømming av sport, film og forelesninger

En undersøkelse gjennmført av SSB viser at unge i alderen 16-24 år bruker 8,5 timer hver dag på internett, videomedier og digitale spill. Det utgjør nesten 130 dager i året – og svært mye av bruken foregår på mobiltelefonen. Alexander fikk seg en overraskelse da han så forbruket sitt, men setter pris på at han heller kan jobbe med å begrense tiden enn datamengden.

– Vi lever i et samfunn der mobilen brukes til alt fra undervisning og forelesninger til transport, logistikk, planlegging, underholdning, gaming og sosialisering. Da er det like greit å være på den sikre siden med nok data, forteller han.

Med Telia X har Mari og Alexander ubegrenset data. De får også ubegrenset fart opp til 100 GB. Etter det reduseres farten til 3 Mbit/s. Det er likevel raskt nok for det aller meste – de kan fremdeles strømme livesport, filmer eller serier i høy kvalitet.

Les også: Sjekk hvor høy hastighet du egentlig trenger

Så mye mobildata brukte Alexander

Twitch: 1,1 GB
Youtube: 130 MB
Google: 82,8 MB
Manga UP!: 73,3 MB
Safari: 53,5 MB
Finn.no: 29,1 MB
Bilder: 19,1 MB
Messenger: 11,6 MB
Musikk: 10,9 MB

Totalt: 1,5 GB

Bruker du like mye som Alexander? Sjekk hva du bruker mobildata på her.

For Alexander og Mari har den fleksibiliteten og tilgjengeligheten det innebærer kommet godt med som fulltidsstudenter i Oslo og Trondheim.

– Jeg liker å kunne sette meg på kafé eller bibliotek og følge forelesninger. Da er det greit å skru på mobilen fra der jeg måtte være uten å bekymre meg for hvilke wifi-nettverk som eventuelt er tilgjengelige, sier Mari, som studerer medisin ved Universitetet i Oslo.

Med fri bruk av data trenger de heller ikke å utsette seg for risikoen det er å logge seg på åpne nett. Alexander er ofte på reise og da er Telia X gull verdt.

– Før måtte jeg bruke masse tid på å lete etter tilgjengelige nettverk på flyplasser og kafeer. Nå skrur jeg bare på mobildata uten å være avhengig av ukjente og usikre nettverk — det sparer meg for masse stress og er et sikrere valg!

Bestill Telia X og få ubegrenset data du også!

  • Temasider som gjør det lett å finne ut hva du vil se.

  • IMDB-rating – så du kan velge kvalitet.

  • Mulighet til å strømme fra flere leverandører – på ett sted. Du setter selv sammen din egen TV-pakke, og kan bytte inn og ut leverandører så ofte du vil.

  • Sømløs titting på TV, nettbrett, eller andre enheter.

  • 500 timer opptak – som også kan sees offline.

Sjekk om du kan få TV fra Telia

Personal computer, Gadget, Font

Dette er telia play

Med Telia Play får du en hel verden av underholdning, med TV og strømming samlet på ett sted:

Hvilken hastighet passer deg best?

Med Telia Play kan du velge fritt blant et stort utvalgt TV-kanaler og strømmetjenester!

- Det er i dag ikke mange telefoner som kan utnytte 5G, men der er på vei — blant annet er smarttelefonen OnePlus8 allerede tilgjengelig på det norske markedet.
Denne våren begynner Telia utrullingen av 5G-nettet i Norge — målet er at hele landet har 5G innen 2023.

- Telia var, i samarbeid med Ericsson, først ute i Europa med å teste 5G.
5G gjør det mulig å ha utallige enheter koblet til nettet, og vil dermed åpne dørene for potensialet som ligger i smart teknologi — i alt fra utstyr i hjemmet til biler, droner, roboter og sensorer.

- Kort responstid åpner opp en ny verden av muligheter når det gjelder VR (virituell virkelighet), AR (utvidet virkelighet) og sanntidstjenester, som vil være banebrytende innenfor alt fra underholdning til industri og e-helse.

- Det nye nettet gir superrask oppkobling, god dekning, lav forsinkelse, svært høy hastighet og kapasitet, samt korte svartider.

Hva er Telia Play?

- 5G er en teknologi for femte generasjons mobiltjenester, og er en etterfølger til 4G.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Telia

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)