– Man kan bruke nesten alt av frukt og bær i isbiter, og det fine er jo at det ikke bare er lekkert å se på. Det smaker godt, er sunt og så er det en perfekt måte å få brukt opp frukt og bærrester på, sier Birgitte Magnussen, som står bak bloggen birgittemagnussen.no. .

Alt av bær, frukt og urter passer utmerket i isbiter
birgittemagnussen.no

På bloggen deler hun gode tips til en grønnere og reinere livsstil, og da er det kanskje ikke isbiter til sommerens drinker man tenker på. Men isbiter passer utmerket i alle slags kalde drikker, og kan være lekkert i en mugge med vann.

– Når det gjelder frukt, så er det omtrent ikke en eneste ting som ikke passer i isbiter. Skjær frukten i passe biter, putt en bit i formen og fyll på med vann. Du trenger ikke engang å skrelle frukten om den er økologisk.

Bær er like fint, bare pass på at de får plass i formen.

– De fleste bær kan brukes hele, bortsett fra store jordbær. Men ikke glem urter, det er også veldig dekorativt – og sunt – og så gir det en god smak, fortsetter Magnussen.

En frisk sitronbit skaper sommerstemning og syrlig smak i vannet
NTB Scanpix/Shutterstock

Friskt med sitron

I følge Frukt.no er det en idé med sitron i isbitene.

– Frys gjerne ned isbiter med sitronkjøtt eller frys ned ferdige sitronskiver, tipser de.

Et annet godt og svært enkelt råd er å fryse ned hele druer. Frosne druer i en mugge med vann, er noe helt annet enn bare vanlige isbiter.

Husk også at det går fint å fryse isbiter av jus eller saft, det trenger ikke være rent vann.

Isbiter med mynte eller bær, og man er allerede hensatt til lykkelige stunder.
NTB Scanpix/Shutterstock

Blomster i isbiter

Det amerikanske nettstedet Real Simple foreslår å lage isbiter av alt fra spiselig blomster, kakestrøssel i ulike farger, kirsebær, ulike typer bær, agurk, sitron, lime, kiwi, urter, oliven og granateple-kjerner.

– Du kan for eksempel imponere gjestene ved å servere gin og tonic med isbiter med lime eller mint i, eller en martini med en oliven-isbit, skriver de.

Frys ned smoothie eller jordbærpuré. Det er veldig smakfullt og lekkert.
NTB Scanpix/Shutterstock

Slik gjør du det:

  • Vask og skrell frukten du vil bruke. Bær, blomster og urter renses og vaskes ved behov.
  • Bruk gjerne isbitform i rustfritt stål.
  • For å få klarere isbiter kan du teste dette tipset: Kok vannet i 2 minutter og la det avkjøle seg til romtemperatur før du har det i formene, det fjerner lufta i vannet og gjør isbitene mindre tåkete.
  • Legg det du vil bruke av urter, blomster, frukt eller bær i isbitformen. Tenk litt på hva du vil bruke dem til – for eksempel kan du lage noen med agurk og mynteblader til en mojito eller sitrusfrukter til en iste eller lemonade.
  • La isbitene stå i fryseren til de er helt frosne.
  • Vil du lage skikkelig store isbiter som passer i en vannmugge eller karaffel, kan du bruke et muffinsbrett istedenfor isbitform. Her kan du godt bruke hele skiver av sitron, kiwi eller lime.

Tips! Du kan også lage isbiter av fruktpuré, ferskpresset grønnsakjuice, fruktjus, kaffe (supert å helle melk over for en kjapp iskaffe), eller bruk ingefær, kajennepepper og sitron og lag noen skikkelige detox-isbiter!

Kilde: birgittemagnussen.no.