MANGE GODBITER: Hele veien viser hun styrke og mangfold, sier vår anmelder om det nye albumet til Kari Bremnes. MANGE GODBITER: Hele veien viser hun styrke og mangfold, sier vår anmelder om det nye albumet til Kari Bremnes. Foto: Bengt E.Hanssen

Vakkert og vemodig

Vis fakta ↓
Kari Bremnes <br/>(KKV)

5

Nå starter Kari Bremnes (55) på resten av livet. Hun kan se tilbake på en fantastisk karriere.

Hun fyller på med nok et sterkt album, og viser en misunnelsesverdig kvalitetssans nok en gang. Veldig mange som har holdt på så lenge som Kari Bremnes, har gjerne stivnet i form og stil der gjentakelser florer. Slik er det ikke på ”Og så kom resten av livet”.

karibremnescover.jpg

Stemmen hennes, og fraseringen, er selvsagt lett gjenkjennelig, men her er en rekke drypp fra musikerne som frisker opp, og som gjør Kari Bremnes spennende og gangbar også i 2012, 25 år detter solodebuten.Her er mange godbiter. Den triste og såre melankolien som hun alltid har fått så bra til, fikser hun også her. Ikke minst på den gripende balladen "Like før dagen går ned". Musikerne leverer passe med krydder hele veien. Intensiteten holdes oppe, og dynamikken er slående perfekt.

Sangen "Nytt mellom oss" er en annen smyger med et melankolsk preg. Kari Bremnes jubler ikke over nyvunnet kjærlighet; hun tviler på om det skal gå bra. Her er også et par nydelige viser om mor-datter-forhold, med fargerike skildringer som Kari deler med lytteren på en måte som mange vil kjenne seg igjen i.

En annen sterk sang er "Med sin nydelige kone", der Kari Bremnes både er satirisk og besk. Treffsikkert og underholdende. Hele veien viser hun styrke og mangfold sammen med musikerne sine. Det lover godt foran konserten i Kristiansand lørdag 27. oktober.