- Ikke naturlig at KrF får ordføreren

KrFs ordførerkandidat Jørgen Kristiansen sier det ikke er naturlig at han blir ordfører med en oppslutning på 12,8 prosent, som KrF får på dagens meningsmåling i Fædrelandsvennen.

KRISTIANSAND: I dagens direktesendte debatt på Sandens går ordførerkandidaten til KrF i Kristiansand langt i å avskrive seg selv som ordfører med oppslutningen på dagens meningsmåling i Fædrelandsvennen. Selv om han skulle bli tilbudt vervet i et samarbeid med Arbeiderpartiet.

Se ordførerdebatten fra fvntv øverst i saken!

— Får vi under 13 prosent er det ikke naturlig at vi KrF får ordførervervet, sa Kristiansen i debatten.

- Betyr det at KrF lukker døren for dette vervet med dagens oppslutning?

— Nei. Vi gir ikke fra oss forhandlingskort. Nå skal vi først ta en runde på KrFs strategi intern i partiet; hvordan vi posisjonerer oss og i hvor stor grad vi lar døra stå på gløtt mot Arbeiderpartiet, sier Jørgen Kristiansen til fvn.no.

(Les mer under bildet)

Harald Andersen (H), Mette Gundersen (Ap) og Jørgen Kristiansen (KrF) under dagens tv-sendte debatt.

Nærmere Høyre

— Våre medlemmer står nærmest Høyre. Men foreløpig holder vi døra på gløtt overfor Ap. Men her er det politikken som avgjør. Kostnaden ved å få ordførervervet kan bli høy politisk. Og vi er ikke der. Vi vil ikke ha ordførervervet for enhver pris, sier Kristiansen som rangerer to saker øverst på deres dagsorden: Eiendomsskatten skal ikke økes, og rushtidsavgiften skal avvises.

Ønsker KrF-samarbeid

Selv om KrFs to øverste saker er i tråd med både Høyre og Frps program, var Arbeiderpartiets ordførerkandidat Mette Gundersen i debatten på Sandens klar på at hun ønsket et samarbeid med KrF.

— Vi ønsker et samarbeid med KrF, sa Gundersen i debatten og viste at Høyres ordførerkandidat Arvid Grundekjøn har vært så klar på at partiet vil samarbeide med Frp.

— Det er en helt ny politisk situasjon som vi må forholde oss til, sa Gundersen.

Se ordførerdebatten fra fvntv øverst i saken!