Miljöpartiets talsmann kommenterer skandalene

Stockholm (NTB): Talsmann for det svenske Miljöpartiet sier han kjente til at partitopp Yasri Khan vegrer seg for å håndhilse på kvinner, men at han ikke forsto hvor støtende det kunne være.

— Jeg kjente til det. Jeg hadde ikke skjønt hvor støtende noen kvinner synes det kan være. Jeg hadde ikke forstått hvilke reaksjoner det kunne vekke, sier talsmann Gustav Fridolin til SVT.

Miljöpartiet er midt oppe i en krise etter flere avsløringer den siste tiden. Partitoppen Yasri Khan, som var kandidat til en plass i partiets ledelse, ble onsdag tvunget til å trekke sitt kandidatur etter at han ikke ville håndhilse på en kvinnelig reporter i TV4 tirsdag.

— Utgangspunktet er at alle skal behandles likt. Man kan ikke ha tillitsoppdrag hos oss dersom man ikke kan håndhilse på en kvinne, sier Fridolin.

En annen partitopp, Mehmet Kaplan, gikk nylig av som boligminister etter at det ble kjent at han ved flere tilfeller har hatt kontakt med høyreekstreme og islamistiske grupper.

— Jeg tror på Mehmet Kaplans verdier, men han klarte ikke oppgaven som minister, sier Fridolin, uten å gå i detaljer om hvordan han ikke klarte sine oppgaver. (©NTB)