— Det var veldig gøy, tungt og vondt.

Slik oppsummerer kristiansanderen Stian Bekkevoll (19) løpet sitt etter at han vant 10-kilometeren for menn på tiden 32,11. Selv om det var drøssevis av tilreisende løpere som deltok i Sommerløpet, var samtlige av de fire vinnerne fra Sørlandet. Abraham Syum, opprinnelig fra Eritrea, men bosatt i Mandal, vant med god margin på halvmaratonet da han ble klokket i mål på 1.08,13. ## Spurtoppgjør

I kvinnenes langløp var det Anne Haaland Simonsen fra Kristiansand som vant overlegent. Hun brukte 1.26,29 på å fullføre de 21 kilometerne med start og målgang på Torvet.

Av de fire vinnerne var det Ingvild Engesland fra Vegusdal som måtte jobbe mest for seieren i innspurten. Der Stian Bekkevoll kunne løpe ned Markens gate og vinke til publikum, måtte Engesland spurte for å komme seg de nødvendige meterne foran Synøve Brox. IL Gry-løperen var fem sekunder foran Brox da hun passerte målstreken på 38,44. ## To rekorder

Selv om det på forhånd var meldt et forferdelig regnvær, ble det et fint vær å løpe i og det løpeekspert Jack Waitz mente var rekordforhold. Og rekorder ble det, på halvmaratonet både for kvinner og menn.

Abraham Syum forbedret sin egen rekord fra i fjor. Da løp han 21 kilometer på 1.08,26. Kjersti Lerkerøds satte løyperekord i fjor med tiden 1.26,33. Anne Haaland Simonsen slo den med fire fattige sekunder.

Sjekk alle resultatene her! (ekstern lenke)