Demonstranter avfyrer fyrverkeri mot politiet

Oslo (NTB): Demonstranter ved den israelske ambassaden i Oslo kaster gjenstander og avfyrer fyrverkeri mot politiet.

Flere tusen demonstranter tok turen opp til den israelske ambassaden i Parkveien etter den anti-israelske demonstrasjonen foran Stortinget lørdag ettermiddag.Etter kort tid begynte enkelte av demonstrantene å kaste gjenstander og avfyre fyrverkeri mot politiet, samtidig som fyrverkeri også eksploderte inne i folkemengden.

Etter oppfordring fra LO i Oslo ble det lørdag formiddag besluttet at demonstrasjonen skulle avsluttes ved Stortinget. Dette for å forhindre voldsepisoder ved ambassaden. Til tross for dette oppfordret enkelte av arrangørene til at demonstrasjonen likevel skulle avsluttes ved ambassaden. Etter at markeringen ved Stortinget var over, beveget flere tusen demonstranter seg derfor mot Israels ambassade. Palestinakomiteen og Fellesutvalget for Palestina besluttet da å trekke seg fra markeringen, og organisasjonenes vakter trakk seg tilbake.

Blitz er blant dem som har tilsluttet seg demonstrasjonen. På sine nettsider skrev Blitz fredag at de støttet torsdagens opptøyer i Oslo sentrum, og at de «ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina».

Ifølge Dagbladet.no ble flere blitzere stanset av politiet i forkant av lørdagens demonstrasjon, og den profilerte blitzeren Stein Lillevolden skal ha blitt pågrepet. (©NTB)