Klager på feststøy også natt til lørdag

Flere steder i landet fikk politiet klager på feststøy natt til lørdag, og flere fester ble stanset. – Dette minner mer om Magaluf, sier innsatsleder i Bergen.

I Trondheim loggførte politiet 65 klager på feststøy, opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen. Det er flere enn hva de har registrert de andre dagene denne uka, men ingen er anmeldt for bråk.

– Vi har tatt kontakt og gitt tydelig beskjed om å roe ned. På de stedene vi rakk å dra til, kom det ingen klager etter at vi hadde vært der, sier Hollingen.

Taket ristet

I Bergen fikk politiet mellom klokka 23 og 5.30 inn 50 klager på feststøy, som er en økning fra 40 natt til fredag, ifølge Bergens Tidende.

Ved 2.30-tiden ble det meldt om mye bråk og støy så taket ristet på en adresse på Møhlenpris.

– Med tanke på pandemien skal det være helt dødt her, men det er det ikke. Dette minner mer om Magaluf, sier innsatsleder Ole Marius Røttingen, som var ute i byens gater natt til lørdag, til avisen.

Tidlig skjenkestopp

I Oslo har ikke politiet meldt på Twitter om festbråk, men operasjonsleder Rune Hekkelstrand sier til TV 2 at de har loggført 39 forstyrrelser av natteroen i perioden fra klokka 22 til klokka 4 natt til lørdag.

– Det har vært litt utelivsproblematikk som følge av tidlig skjenkestopp, men ellers har det vært som normalt. Det kommer mange meldinger om støyende privatfester, men det har vi også sett tidligere i sommer, for eksempel i juni da det var varmt, sier Hekkelstrand til TV 2.

Høy musikk

I Tromsø avsluttet politiet fire støyende fester. Ifølge operasjonsleder Jørgen Ahlquist var det ikke bare unge voksne som sto for bråket.

– Det har vært folk i 20-, 30- 40- og 50-årene. Så det er god spredning på alder, sier han til Nordlys.

Også i Agder har folk fått forstyrret natteroen. Operasjonsleder Lars Hyberg sier til Agderposten at oppdragene har fordelt seg jevnt i politidistriktet, og at det har vært ordensforstyrrelser, høy musikk ut av åpne vinduer og i båthavner.

I Sarpsborg ble en russebuss med en sjåfør og ti passasjerer fra Indre Østfold ved 1-tiden bedt om å returnere på bakgrunn av smitteverntiltakene i kommunen, som har hatt et lokalt koronautbrudd den siste tiden.