Ni eldreløfter fra Frp

Kristiansand (NTB): Fremskrittspartiets leder Siv Jensen legger fram en egen eldrepakke foran stortingsvalget. Enerom til alle på sykehjem er ett av ni løfter.

— Ni helseministre har lovet full eneromsdekning. Vi vil gi halv pris til dem som må bo på dobbeltrom mot sin vilje og gi alle eldre juridisk rett til sykehjemsplass, sier Frp-leder Siv Jensen.

Hun mener de andre partiene har glemt seniorer, pensjonister og pleietrengende. Under partiets oppsummerende pressekonferanse i Kristiansand fredag la hun fram fire løfter for seniorpolitikken og fem for en bedre eldreomsorg.

Å fjerne pensjonsavkortingen for gifte og samboende pensjonister og vrake underreguleringen av pensjonene på 0,75 prosent, er to av forslagene. Frp vil også fjerne 70-årsgrensen i arbeidslivet og innføre det partiet beskriver som reelle forhandlinger i trygdeoppgjøret.

Frp holder fast ved kravet om statlig finansiering av eldreomsorgen. Partiet vil dessuten innføre bemanningsnormer innen pleie og omsorg og legge til rette for at flere eldre kan bo hjemme selv om de trenger noe hjelp i hverdagen. (©NTB)