Toska tilbake til lukket soning etter Betew-møte

Oslo (NTB): Nokas-hovedmann David Toska er tilbakeført til lukket soning i Bergen fengsel etter et møte med Nokas-raner Metkel Betew på en restaurant i Oslo.

Tross restriksjoner som forhindret Toska fra å omgås noen fra ranslaget, deres familier eller andre kriminelle, møttes Toska og Betew på restauranten Egon på Jernbanetorget i Oslo, skriver VG.

Møtet mellom de to ble kjent da Betew sto tiltalt i Oslo tingrett i mai i år. Under forhandlingene avslørte Betew selv at han hadde hatt et møte med Toska.

Toska opplyste ikke selv om møtet til Kriminalomsorgen da han kom tilbake til Bergen og Lyderholm omsorgsbolig, noe som brukes mot han i vedtaket om tilbakeføring til strengere soningsforhold i Bergen fengsel.

Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, har bedt om innsyn i saken slik at de kan argumentere mot politiets avgjørelse om tilbakeføring, skriver avisa.

— Det er snakk om et tilfeldig møte som ikke ble avtalt av dem, men av kjæresten til Betew. Hun forklarte i retten at hun gjorde dette som en overraskelse. Hun kjente ikke til vilkåret om at Toska og Betew hadde forbud mot å ha noen former for kontakt med hverandre. Møtet ble derfor umiddelbart avsluttet, og partene gikk hver til sitt, sier Betews forsvarer, Marius Oscar Dietrichsson, til VG. (©NTB)