Verdensstjernen ble funnet død lørdag kveld på et hotellrom i Los Angeles.

Houstons første opptreden var som barn, da hun opptrådte i kirken i hjemstaten New Jersey. Moren var gospelsangeren Cissy Houston. Som 23-åring debuterte hun med «Saving all my love for you»Hun klatret raskt til topps på verdensscenen, og med sangene «How will I know» og «I will always love you» var hun sikret et navn blant de største i musikkhistorien. I løpet av karrieren vant Houston seks Grammy-priser og 22 Emmy-priser.

Solgte 200 millioner plater

På slutten av 1980-tallet solgte hun 200 millioner plater på verdensbasis.

Hun spilte også i fire spillefilmer, blant annet sammen med Kevin Costner i filmen «Bodyguard» fra 1992. Hun giftet seg i 1992 med Bobby Brown, men ekteskapet tok slutt i 2007. Sammen fikk de en datter, Bobby Kristina.

Det siste tiåret var Houstons liv stormfylt og hun var sterkt preget av rusmisbruk. Dette var hun også åpent om. I et intervju med den amerikanske TV-kanalen ABC i 2002, sa hun:

Narkotikaproblemer

— Den største djevelen er meg selv. Jeg er enten min beste venn eller min verste fiende.

I 2001 var hun så tynn at ryktene begynte å spre seg i kjendispressen neste dag om at Houston var død. To ganger ble Houston lagt inn for narkotikaavvenning, og i 2010 erklærte hun at han var stoffri.

Whitney Houston nektet å gi opp musikkarrieren, men hun klarte aldri å komme tilbake til nivået fra glansperioden. Flere ganger ble hun stoppet med narkotika på flyplasser, og hun møtte ikke opp til flere konserter.

Da artisten i 2009 dro ut på en ny turné var det klart at stemmen ikke holdt, og hun klarte ikke lenger de høye tonene som hadde gjort henne berømt.

På hotellet der Houston døde lørdag var USA største artister samlet til fest før årets Grammy-utdeling.