TRONDHEIM: — Dagrun Eriksen er utvilsomt en god statsrådskandidat, hun er kanskje vår viktigste kvinnelige profil, og har stor tyngde og erfaring, sier partileder Knut Arild Hareide til Fædrelandsvennen.

Da Dagrun Eriksen ble vraket som Vest-Agders stortingskandidat, fikk hun en sms av Knut arild Hareide. Der ba han henne fortsette som nestleder.

Det har Dagrun Eriksen takket ja til. Hareide mener også hun vil gjøre en god jobb hvis KrF kommer i regjering.

— Ikke for å si noe negativt om meg selv, men hun er ofte bedre enn meg på tv. Hun kommuniserer på en måte som skaper stolthet i KrF, sier Hareide.

Sørlandsplaner

Dagrun Eriksen på sin side er klar for å flytte tilbake til Sørlandet når hun er ferdig på Stortinget.

— Det er absolutt en mulighet. Det er ikke lenger siden enn i går at min ekstreme sørlandspatriotisme ble trukket fram, sier Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

Hun legger til at KrFs posisjon etter valget må avgjøre.

— Du blir trukket fram som en aktuell statsrådskandidat?

— Jeg ser at folk spekulerer i det. Jeg synes det er hyggelig, men det er en stor kabal som skal legges. De som innkasserer statsrådsposter nå, er veldig store optimister, sier Dagrun Eriksen.

Familieminister

Dagrun Eriksen er ferdig på Stortinget etter at eget lokallag heller ville ha Hans Fredrik Grøvan som listetopp. Men lokallaget støtter Dagrun Eriksen som nestleder og som statsråd.

— Hun er helt klar en aktuell kandidat. Hun er fra Sørlandet, og vi trenger en kandidat, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

Han mener utdanningsminister og familieminister kan være aktuelle poster for Dagrun Eriksen.

— Det er selvfølgelig mye som skal klaffe, men Hareide har også vært tydelig på at han ønsker Dagrun Eriksen som statsråd, sier Hans Fredrik Grøvan.

Nok

Under landsmøteåpningen i Trondheim, sa Dagrun Eriksen klart fra om at hun vil bli kvitt dagens regjering.

— Vi har fått nok av at regjeringen skaper usikkerhet om hvor vidt norske foreldre er skikket til å oppdra egne barn, sa hun i sitt innlegg.

Og la til:

— Foreldrene skal bli den nye familieministeren. De trenger ikke en minister som skal fortelle foreldrene hvordan de skal innrette livene sine, sa hun.