KRISTIANSAND: – Klokken 12.00 fredag stopper alle bussene opp i ett minutt. Sjåførene vil informere passasjerene om årsaken, sier Ole Martin Roland, regionsdirektør for Nettbuss i Agder, til Fædrelandsvennen.

I denne bussen ble de tre personer drept 4. november. Foto: MADS HEGGØ

Det er over to uker siden Valdresekspressen ble kapret i Årdal i Sogn og Fjordane. Bussjåfør Arve Kvernhaug (55) og passasjerene Margaret Molland Sanden (19) og Brahim Khouya (53) ble drept.– Dette blir en verdig markering av tapet av en kollega som døde i tjeneste, sier Roland.

Viser medfølelse

Arve Kvernhaug, som kjørte bussen da tragedien inntraff, bisettes i Lier klokka 12 førstkommende fredag. NHO Transport, med administrerende direktør Jon H. Stordrange, står i spissen for markeringen.

– Alle ansatte i bussbransjen ønsker på denne måten å markere sin medfølelse overfor alle direkte og indirekte berørte i forhold til tragedien i Årdal, sier Stordrange i en pressemelding.

Påvirket

Roland forteller at drapene på bussen i Årdal har påvirket bussbransjen på Sørlandet også.

– Det har naturlig nok kommet opp diskusjoner om sikkerhet i etterkant av tragedien. Men vi har god beredskap med overvåkning og vakt, sier han.