OSLO: Onsdag kveld norsk tid, lanserte Apple sin nyeste iPad under et arrangement i San Francisco, USA, skriver teknologibloggenEngadget.

Den nye versjonen av nettbrettet er tilgjengelig i Norge fra 23. mars, men slippes i USA og en del andre land om litt over en uke, skriver Aftenposten.no.

Det som kanskje er den største nyheten er at neste generasjons iPad har 4G/LTE. Det vil gjøre det mulig å surfe med mange ganger hastigheten man får over mobilnettet i dag.

Ny skjerm

Den har også en høyoppløselig skjerm. Apple kaller det Retina Display. Oppløsningen er på 2048 x 1536, med 3,1 millioner piksler og 264 ppi.

Innmaten er også forbedret, ifølge Apple, i tillegg til kameraet som nå er omtrent like bra som det man finner i den siste versjonen av iPhone. Dersom du vil filme med iPaden kan du gjøre det i 1080p.

Batteritiden oppgir Apple til ti timer, ni timer med 4G/LTE påslått.

De amerikanske prisene er oppgitt til 499 amerikanske dollar for 16 GB, 599 for 32 og 699 for 64 gigabyte med lagring. For 4G/LTE-versjonen er prisene oppgitt til 629 dollar, 729 dollar og 829 dollar.

Nytt operativsystem

Tim Cook lanserte også en ny versjon av iOS, 5.1. Det nye operativsystemet vil bli tilgjengelig i kveld. Selskapet lanserte også en ny Apple TV. Nytt er det også at Japan får sin egen versjon av stemmeprogrammet Siri. Apple-sjefen nevnte ikke noe om når nordmenn kan snakke til telefonen sin.

I tillegg til nytt operativsystem kommer det en oppdatering til iWork— og iLife-pakken til Apple. Nytt er det at bildeprogrammet iPhoto også er tilgjengelig på iPad og iPhone, med mulighet for å redigere og dele bilder. Applikasjonen blir tilgjengelig i dag.

God butikk

Tim Cook, som overtok etter nylig avdøde Steve Jobs, brukte den første tiden til å fokusere på Apples mange butikker.

— 110 millioner mennesker var innom butikkene våre forrige kvartal, sa Cook.

Han opplyser også at Apple har solgt 315 millioner produkter i 2011 med iOS, 62 millioner av dem i fjerde kvartal forrige år.