To kroater skjøt utenfor, mens veterankeeper Rüstü Recber reddet det fjerde skuddet. Dermed vant tyrkerne 3-1 over storfavoritten etter 1-1 i selve kampen.Kvartfinalen startet som en skuffelse med dårlig tempo og ditto spill i sommervarmen, men avslutningen var forrykende og utsøkt dramatisk. I løpet av de tre siste minuttene av annen ekstraomgang ble 0-0 til 1-1. I det 119. minutt trodde Ivan Klasnic at han hadde nikket Kroatia til semifinale. Tyrkias keeper Rüstü Recber forlot målet fordi han trodde han ville fange ballen ved kortlinjen. Luka Modric spurtet forbi ham, vendte og slo inn. Mens Rüstü fortvilt løp tilbake vant Klasnic i lufta og nikket inn.

Spissen som har vært gjennom to nyreoperasjoner ble «overfalt» og omfavnet av lagkameratene både fra banen og benken, og landslagssjef Slaven Bilic, mens titusener av kroater på tribunen fikk gledesfnatt.

Men selv ikke da var Tyrkias EM-drøm død. Laget som i gruppespillet vendte både 0-1 og 2-1 til seier på overtid slo tilbake ett minutt etter at tiden egentlig var ute. En dårlig klarering ble fanget av Semih Sentürk, som i likhet med Klasnic var innbytter. Han knallet ballen i krysset, og det var tyrkernes tur til å få gledesfnatt.

En rasende Bilic hevdet overfor fjerdedommer, og senere dommer, at kampen skulle vært blåst av. Men kroatenes feiring inne på banen bidro nok til at det ble lagt til tid. (©NTB)