Tirsdag ble det gjennomført razzia hjemme hos mannen i Fredrikstad. Både maskin og datautstyr ble beslaglagt, melder VG Nett.Filmdistribusjonsselskapet Scanbox Entertainment AS har anmeldt 45-åringen. Han er nå siktet etter åndsverklovens paragraf 54 for å ha omgått kopisperre på filmen «Pitbullterje» og for å ha gjort filmen tilgjengelig for allmennheten.

Mannen har i avhør innrømmet at han har gjort filmen tilgjengelig via nettet. Men han benekter å ha omgått noen form for kopisperre, ifølge politibetjent Freddy Andersen i Østfold politidistrikt.

Filmen ble i november overført via internett av selskapet Startnetwork til sine kunder. Det er under denne fremvisningen av filmen at Fredrikstad-mannen skal ha brukt et dataprogram for å omgå kopibeskyttelse av filmen. Deretter skal han ha spredt en kopi av filmen via internett. Ifølge anmeldelsen har filmen blitt lastet ned mer enn 1.817 ganger per 12. desember 2005. — Det interessante blir å innhente ekspertise i forhold til den påståtte kopibeskyttelsen. Vi skal nå gå gjennom datautstyret, og med mindre vi finner noe interessant er saken nær ferdig etterforsket, sier Andersen. (©NTB)