Den 26 år gamle popstjernen ble innlagt ved et psykiatrisk sykehus i Los Angeles torsdag i forrige uke, etter lengre tids rusproblemer.Problemene har blant annet resultert i at hun har mistet omsorgsretten for de to sønnene sine på ett og to år, og etter å ha nektet barnas far — artisten Kevin Federline - adgang til dem, mistet hun også besøksretten.

En domstol i Los Angeles har kjent Spears midlertidig umyndig, fratatt henne råderetten over egne midler og oppnevnt 26-åringens far Jamie Spears som verge.

Onsdag ble hun overraskende skrevet ut fra sykehuset, og kjørte de neste timene rundt i Los Angeles' gater, i et forsøk på å bli kvitt de mange fotografene som lå på hjul.

Utskrivningen skjedde i strid med anbefalingen fra psykiateren som behandlet henne, og popstjernens foreldre gir uttrykk for «stor skuffelse» og sier at de nå frykter for datterens liv.

— Vi er dypt bekymret over vår datters sikkerhet og sårbarhet, og tror at livet hennes nå er i fare, het det i en kunngjøring fra Jamie og Lynne Spears.) (©NTB)