Hun påpeker at den svake israelske regjeringen, som ledes av statsminister Ehud Olmert, kan bli presset av en utålmodig befolkning til å gå inn på Gazastripen.Vedvarende palestinsk rakettbeskytning og israelske ofre bidrar til å øke presset og kan føre til at Israel på nytt invaderer området som landet trakk seg ut av etter 38 års okkupasjon i 2005. — Israel vil i nær fremtid gjøre noe mer militært, men de vegrer seg for å gå inn i dette området med bakkestyrker. Et slikt scenario vil bli usedvanlig blodig, og det er selvsagt grunnen til at Israel ikke går inn, sier hun til NTB.

Etter at en palestinsk rakett drepte en israelsk firebarnsfar i byen Sderot nylig, er minst 68 palestinere drept i israelske aksjoner mot Gazastripen.

— Selvsagt er det galt å skyte raketter mot Israel. Men ansvaret ligger like fullt på den parten som her er okkupasjonsmakten, og som dreper i størrelsesorden minst én til ti eller én til tjue i hver eneste gjengjeldelsesaksjon, sier Waage, som er professor ved Universitetet i Oslo. (©NTB)