Det er ny OL-kvalifisering for Europa i Aten fra 7. til 14. april, og Eneste skal være med der også.Han kom tidlig på etterskudd i kampen mot østerrikeren i italienske Pescara. Etter den første runden var han sju poeng bak, og selv om de neste to rundene var jevne, var kristiansanderen sjanseløs. Han tapte også med noen poeng mot slutten av den fjerde og siste runden i denne Ol-kvalifiseringskampen.

Boksepresident Haktor Slåke mente Eneste ble for forsiktig. Han var rett og slett ikke tøff nok mot den hardtslående østerrikeren.

Norge har ikke hatt med boksere i OL siden Atlanta i 1996. Da var Pors' Jørn Johnsen norsk deltaker. Han ble slått ut etter den andre kampen han gikk i turneringen.

Fem ganger har norske boksere tatt medaljer i OL. Legenden Otto von Porat tok gull i tungvekt i Paris i 1924, Sverre Sørsdal sikret både sølv (Antwerpen 1920) og bronse (Paris 1924) i lett tungvekt, Henry Tiller tok sølv i mellomvekt i Berlin i 1936 og Erling Nilsen klarte bronse i tungvekt i 1936. (©NTB)