Det er så uendelig enkelt å kritisere regjeringen og da særlig statsråd Listhaug i sine forsøk på å re-etablere en forutsigbar og nødvendig holdning med hensyn til asylinstituttet og innvandringen til Norge.

I høst ble det betydelig flertall på Stortinget om 18 innstrammingsforslag i innvandringspolitikken. Blant disse var retur til Russland via Storskog.

Her kan du lese den omtalte lederen

Når retur over Storskog da starter opp, som er bredt politisk forankret i Stortinget, med i første omgang retur av noen titalls ugrunnede asylanter, dukker de uansvarlige opp som troll av eske fra flere politiske særgrupper, kirkesamfunn og nå altså også fra Fædrelandsvennen.

42 nasjonaliteter

Høsten 2015 kom det om lag 5500 personer over grensestasjonen Storskog fra Russland. De færreste av disse har krav på beskyttelse og således opphold i Norge. Gruppen består av 42 nasjonaliteter, med 1706 fra Syria, 1628 fra Afghanistan, 403 fra Irak, 347 statsløse, 300 fra Pakistan og 285 fra Egypt. UDI har per 20. januar fattet vedtak for 1232 av de 5500 søkerne. 863 har fått avslag uten realitetsbehandling fordi de oppholdt seg i en stat hvor de ikke var forfulgt. 700 av de 5500 har oppholdstillatelse i Russland, flerreisevisum til Russland eller i noen tilfeller russisk statsborgerskap sammen med sitt opprinnelige statsborgerskap. Flerreisevisum gir rett til flere inn— og utreiser og innvilges med inntil fem års varighet.

På tross av all elendigheten ute i verden og mange krevende forhold er det våre lederes ansvar å ta overordnede beslutninger som vil være helt avgjørende for fremtiden i Norge og for den saks skyld også for Europa. Mye av den norske pressen, inklusive Fædrelandsvennen, syntes å gjøre hva som helst for å sabotere at så skjer.

Varslet katastrofe

Det virker som om Fædrelandsvennens leder ønsker at Norge skal følge en politikk som gjør Norge til et fristed for alle som ønsker å komme hit. Flyktningsituasjonen i årets første måned i Middelhavet tilsier at vi i 2016 går rett inn i en varslet katastofe for Europa og Norge, dersom våre politikere ikke evner å fatte riktige beslutninger og gjennomføre disse. Vi må sende klare meldinger om at Norge håndterer flykningsituasjonen på en tydelig og fast måte, ellers vil vi drukne i en flom som vårt samfunn ikke har mulighet til å håndtere. Dette er det overordnede bildet som selv Fædrelandsvennens leder bør ha kapasitet til å bry seg om.

Her svikter Fædrelandsvennen ansvaret for å ta inn realitetene i det totale bildet. Hele EU knaker i sammenføyningene på grunn av disse utfordringene og selv land som Tyskland kan komme til å måtte stenge grensene.

Det er ikke flertall i befolkningen for en politikk som tillater fri innvandring. Innstrammingene i asylpolitikken som kom før jul er det full bred politisk enighet om. Det faktum hopper Fædrelandsvennens leder enkelt over.