Traileren veltet ved Sira i Flekkefjord 11.50 torsdag. Både øst— og vestgående felt ble først sperret, men rundt klokken 15.30 opplyste politiet at et felt var åpnet igjen. Trafikken ble da dirigert manuelt på stedet.

Nedringt av bilister

Like over klokken 16. 00 opplyste Statens Vegvesen at veien igjen var midlertidig stengt på grunn av bilberging, og at den ville være stengt i to til tre timer.

- Både politiet og Vegtrafikksentralen blir nedringt av bilister, og jeg forstår frustrasjonen deres. Opprydningsarbeidet vil ta tid, ettersom bilen hadde svært mye last, sa operasjonsleder Martin Ugland.

Klokken 18.30 startet berging av vogntoget, etter at lasten hadde blitt fjernet av veien. Halvannen time senere ble ett kjørefelt åpnet.

Blendet av sola

Kort tid etter ulykken fortalte operasjonsleder Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen at traileren er dansk , og at sjåføren (71) ble tatt med til sykehuset i Flekkefjord med lettere skader.

— Han har fortalt at han har blitt forstyrret av motsol og refleksjoner i den våte veibanen. Han har kommet opp på autovernet på høyre side, forteller Klausen.

Det skal ifølge politiet ikke være mistanke om verken promillekjøring eller fart over fartsgrensa. De vet ennå ikke om fører av bilen var yrkessjåfør. Ifølge Klausen skal han sannsynligvis avhøres.

— Det går jeg ut i fra at vi skal, men det er ingenting som tyder på at forklaringen han har gitt til nå ikke stemmer, sier han.

Omkjøring

Operasjonsleder fortalte at folk i området gjerne kan kjøre andre veier for å komme seg dit de skal, fordi E39 kommer til å være stengt en god stund fremover.

— Det er en stor trailer som ligger på tvers, så det er ikke så enkelt å få flyttet den.

Ifølge Statens Vegvesen er anbefalt omkjøring via Fylkesvei 42 og Fylkesvei 466. Kjøretøy som er høyere enn fire meter må kjøre via omkjøringsveien, melder vegvesenet.

Traileren ble liggende med førerhuset i grøfta, og sperret E 39. Foto: Thorbjørn Elias Steiro