— Det er sikkert gode intensjoner bak forslaget til SV, men vi har allerede satt i gang evaluering i tjenestene og i Justis- og beredskapsdepartementet. Det er viktig å få en helhetlig gjennomgang, men det skal departementet gjøre, sier Anundsen til NRK.

Mandag ble en utvidet utenriks- og forsvarskomité og justiskomiteen informert om hvorfor myndighetene slo alarm og hevet terrorberedskapen.

Etter møtet pekte SV-leder Audun Solbakken på at den akutte terrortrusselen midt i fellesferien skapte stor bekymring og uro hos mange nordmenn, og at mobiliseringen også har en pris i penger.

— Da mener jeg det er viktig at vi som samfunn gjør en skikkelig evaluering av om dette var håndtert på en god nok måte, hva vi kan lære av det og om det var nødvendig med en så sterk mobilisering, sier han til NTB.

— Det ble gjort på den samme måten i in-Amenas. Da var det Utenriksdepartementet som sto for gjennomgangen, men vi har lagt oss opp mot samme standard. Jeg forstår SVs gode intensjoner, men det er litt mer komplisert enn det man kan få inntrykk av gjennom SV, sier Anundsen. (©NTB)