Et ferskt videobevis viser angivelig at svømmerne Ryan Lochte, Jack Conger, Gunnar Bentz og Jimmy Feigen ødelegger en dør på toalettet ved en bensinstasjon, før de så blir konfrontert av en sikkerhetsvakt med våpen, skriver nyhetsbyrået AFP, som viser til ABC News og brasilianske G1 News. Hærverket på døren skal igjen ha ført til en konfrontasjon mellom vakten og svømmerne.

Svømmerne risikerer nå å bli siktet for falsk forklaring, da de i utgangspunktet forklarte at de hadde blitt utsatt for et væpnet ran. Lokalt politi sådde senere tvil om denne forklaringen, og ifølge AP mener politiet at Ryan Lochte diktet opp historien om ham og lagkameratene.

Bakgrunnen for den spesielle saken er at OL-svømmeren Lochte og tre av hans lagkamerater (Conger, Bentz og Feigen) hevdet å ha blitt ofre for et væpnet ran da de returnerte til deltakerlandsbyen etter en fest søndag morgen. Først ble det hevdet at drosjen de satt i ble tatt til side og at ranerne holdt pistolen mot Lochtes hode, men svømmeren har senere endret forklaring til at det hele skjedde da de stoppet på en bensinstasjon.

På bakgrunn av den pågående etterforskningen, bestemte dommeren Keyla Blank at svømmernes pass skulle inndras. Problemet var imidlertid at Lochte allerede hadde returnert til USA. Det er fortsatt uklart hvor Feigen befinner seg. Conger og Bentz tok på sin side et senere fly, og saken tok en mer dramatisk vending da de to ble hentet ut av flyet av brasiliansk politi.

Talsmann for den amerikanske OL-troppen, Patrick Sandusky, hadde følgende å si onsdag kveld: (©NTB)