Det var mandag at en gruppe som av flere medier ble anslått til å bestå av 200-300 personer, klarte å stikke av fra den enorme teltleiren ved den greske grensebyen Idomeni uten at gresk politi grep inn, og deretter tok seg ulovlig inn i Makedonia.

Makedonsk politi opplyste tirsdag morgen at det var snakk om 600 personer, men litt senere var tallet oppjustert til rundt 1.500 flyktninger og migranter. Flesteparten av dem har blitt sendt tilbake til Hellas med flere kjøretøyer, opplyste en makedonsk polititalsperson.

Hellas' viseforsvarsminister Dmitris Vitsas sier han verken kan bekrefte eller avkrefte opplysningene. Pressefolk og representanter fra hjelpeorganisasjoner meldte imidlertid tirsdag formiddag at de kunne se migranter som var blitt satt igjen på grenseovergangen og at det sto flere på begge sider av grensen.

De 1.500 flyktningene og migrantene hadde vandret rundt til fots i flere timer mandag gjennom gjørmete områder og kom seg over ei elv før de etter hvert klarte å komme rundt gjerdet som Makedonia har satt opp langs deler av grensen.

En annen gruppe som ikke klarte å ta seg inn i Makedonia mandag, tilbrakte natten i et fjellområde i Hellas, ifølge en Reuters-fotograf. (©NTB)