Torsdagens landskamp mot Estland (88.-plass på FIFA-rankingen) er første steg på veien mot en høst hvor Norges VM-sjanser langt på vei kan bli avgjort i to svært vanskelige kvalifiseringskamper mot Tyskland (hjemme) og Tsjekkia (borte).

Bare gruppevinneren er garantert VM-deltakelse i Russland i 2018, og bare toeren får en sjanse til å slå følge. Nåløyet er blitt veldig mye trangere enn da Norge i fjor høst ikke greide å bli en av 24 EM-deltakere.

Per-Mathias Høgmo virker ikke helt ferdig med Ungarn-fiaskoen. Iallfall har han valgt å starte 2016-sesongen med kamp mot de to andre landene som tilhører samme språkgruppe (finsk-ugrisk): Estland og Finland.

Finland, som kommer til Ullevaal tirsdag over påske, er landet Norge har slått flere ganger enn noe annet (40), mens Estland er et lag Norge hadde et jerngrep på inntil 0-1-tapet på Ullevaal for halvannet år siden. For Høgmo og spillerne handler det torsdag om revansj.

Landslagssjefen har en stor jobb med å overbevise norske fotballfans om at laget hans kan legge Tsjekkia eller Tyskland (eller begge) bak seg i kvalifiseringen. (©NTB)