Tilstanden hennes er foreløpig ukjent, opplyser pressevakt Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til NTB.

– Hun får nå medisinsk behandling ved et sykehus i området og vil bli fulgt opp på vanlig måte av den norske ambassaden i Madrid, sier hun.

Ulykken er en av de dødeligste i Spania de siste årene, ifølge nyhetsbyrået AFP. Catalonias president Charles Puigdemont erklærte søndag to dagers landesorg, skriver spanske medier.

En kvinnelig student fra Sørlandet ved Universitetet i Agder er med i utvekslingsprogrammet Erasmus på skolen som er rammet av bussulykken. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen ved UiA overfor Fædrelandsvennen.

— Hun er hjemme på påskeferie, og alt er dermed vel med henne, sier Pedersen.

Hun ønsker ikke å uttale seg, eller å bli identifisert i forbindelse med saken.

19 nasjoner

I alt 61 studenter fra 19 nasjoner, mange tilknyttet EUs Erasmus-program, var innblandet i ulykken. De hadde vært i Valencia for den tradisjonelle Fallas-feiringen og var på vei tilbake til Barcelona, der de fleste går på universitetet.

Ulykken skjedde ved 6-tiden om morgenen søndag like utenfor den lille byen Freginals, som ligger rundt 15 mil sør for Barcelona.

I en slak sving på motorveien AP-7, som følger østkysten av Spania, mistet bussjåføren kontrollen. Ifølge spanske medier skal bussen ha sneiet i autovernet på høyre side, og sjåføren dreide deretter så kraftig til venstre at bussen havnet i motsatt kjøreretning og frontkolliderte med en personbil, før den veltet.

Den katalanske innenriksministeren Jordi Jané har allerede slått fast at menneskelig svikt trolig var årsaken til ulykken.

13 studenter omkom og mange andre ble skadet i bussulykken i Spania søndag. En norsk kvinne er blant de skadde. Foto: Reuters / NTB scanpix

Mange skadet

Spanske medier meldte først at 14 personer hadde omkommet, men antallet ble senere endret til 13. Alle de omkomne er unge kvinner mellom 22 og 29 år.

Ifølge den spanske storavisa El Pais ble 43 av passasjerene skadd i ulykken, flere av dem alvorlig.

– Vi har åtte pasienter. Alle er studenter. Fire av dem er livstruende skadd, sier en representant for Hospital Verge de la Cinta til VG.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt det er nordmenn blant disse, av hensyn til taushetsplikten.

Nødetatene jobber på ulykkesstedet ved Freginals i den spanske regionen Catalonia. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB scanpix

De skadde studentene kommer fra Tyskland, Sverige, Sveits, Tsjekkia, New Zealand, Storbritannia, Italia, Peru, Bulgaria, Ungarn, Polen, Irland, Palestina, Japan, Ukraina samt Norge.

– Ring hjem

Den norske organisasjonen for utenlandsstudenter, ANSA, har sendt en epost til alle sine 208 medlemmer i Spania og bedt dem om å ta kontakt med familie og venner i Norge, skriver VG.

Føreren av bussen overlevde ulykken og er brakt til en lokal politistasjon, ifølge Jordi Jané. Tester viser at føreren ikke var påvirket av alkohol eller narkotika.

Sjefen for busselskapet Autocares Alejandro sier til El Pais at passasjerene i de øvrige bussene først fikk beskjed om ulykken da de nådde Barcelona.

Det er etablert et krisesenter for pårørende i nærheten av ulykkesstedet