Rapporten, som ble lagt fram i Kuala Lumpur tirsdag, to år etter at flyet forsvant, bringer ikke noe nytt fram i lyset. Etterforskningsleder Kok Soo Choon konstaterer at hans team fortsatt arbeider med å analysere funn og å prøve å finne ut hva som skjedde med flyet.

Etterforskerne har utpekt åtte konkrete områder som de håper skal kunne gi svar, blant annet avvik fra den innprogrammerte flyruten, mannskapets ferdigheter, flydyktighet, vedlikehold av flyet, samt frakt som var om bord.

Etterforskningen ledes av Malaysia med støtte fra USA, Storbritannia, Kina, Frankrike og Australia. Det er ikke klart når etterforskernes arbeid er ferdig slik at de kan legge fram en endelig rapport.

Flyet av typen Boeing 777-200ER forsvant fra radarskjermene to timer etter avgang fra Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, i retning Beijing. Etterforskerne mener flyet, som hadde til sammen 239 mennesker om bord, havnet tusenvis av kilometer i motsatt retning, i havet vest for Australia.

Til nå er det bekreftet funn av kun én vrakdel fra flyet. Den drev i land på øya Reunion i Indiahavet, 4.000 kilometer vest for leteområdet. (©NTB) (©NTB)