— Denne døra er ikke lett å åpne, sier en av de tre håpefulle damene som ennå klorer på en stengt dør utenfor Kick. Der inne er professor i sosialmedisin Per Fugelli en halvtime inne i sitt foredrag «Livet, skal vi danse», og han er populær. Over hundre mennesker har allerede blitt avvist i døra.

Håkon Øgaard var en av arrangørene i CR Group. Foto: Torgeir Eikeland

— Vi hadde en anelse om at det kunne komme til å bli fullt da vi booket Fugelli, sier Håkon Øgaard i CR Group når Fædrelandsvennen har klart å komme seg innenfor.

«Godhetstyrann«

Det hører til unntakene at en artist trekker fullt hus på Kick, også når internasjonalt kjente navn opptrer. Men tirsdag var 550 mennesker pakket som makrell på boks i lokalet. De fleste står, men mange sitter, både på stoler, på gulvet og på bruskasser. De som kan se scenen har blikket vendt mot stedet hvor den knirkende stemmen til landets mest profilerte «godhetstyrann» doserer.

Per Fugelli doserte om meningen med livet. Foto: Torgeir Eikeland

— Det andre grunnstoffet i oppskriften på et lykkelig liv er mening. Vi søker alle det samme, ensomme ryttere som vi er gjennom livet, sier Fugelli fra scenen. De som ikke kan se ham på scenen sitter med dypt konsentrerte lyttefjes og ser i gulvet. Iblant bryter salen ut i latter, for eksempel når professoren sier:- Meningen med livet? Min venn sa at «Jammen det er jo sausen».

Elektrisk

— Det var slik da vi hadde Thorvald Stoltenberg her i fjor også. Stemningen var elektrisk, men med latter innimellom, sier arrangør Øgaard. Foredraget inngår i serien «Ledertalkshow» som har foregått i halvannet år. Her har folk som nevnte Stoltenberg, Anita Krohn Traaseth og Anne Kristin Rohde opptrådt. Det er CR Group som arrangerer, med sponsorer fra det lokale næringslivet.

— Det er klart det blir fullt når vi har gratis adgang. Vi kunne brukt Kilden, men vi liker stemningen som blir skapt på et sted som dette. Allerede tre kvarter før han skulle begynne sto køen helt til hjørnet mot Markens, sier arrangør Øgaard.

Dødsdom

Folk satt der det var plass å sitte, og iblant lo de godt av Fugelli. Foto: Torgeir Eikeland

Siden 2009 har det vært kjent at Per Fugelli er diagnostisert med kreft, og i februar fikk han beskjed om at han nå ikke har lenge igjen å leve.— Er det mulig at mange nå gjerne vil benytte siste sjanse til å oppleve Per Fugelli?

— På en morbid måte kan du kanskje si det, medgir arrangør Håkon Øgaard.

Når Fædrelandsvennen forlater lokalet er de tre damene foran porten borte.