Overskriftene i amerikanske aviser etter debatten preges snarere av hvor rolig den gikk for seg enn hvilke saker de fire kandidatene faktisk diskuterte. Etter elleve tøffe debatter fulle av personangrep og anklager, ble den tolvte tolket som langt mer saklig.

— Jeg kan ikke tro hvor sivilisert det har vært her oppe, sa Donald Trump omtrent en time inn i debatten.

— Det var en rettferdig debatt. Vi har bruk for tonen vi så. Det var en elegant kveld, la han til overfor CNN etter at diskusjonene var over.

Trolig forsøkte debattantene å beherske seg i forkant av flere viktige nominasjonsvalg kommende tirsdag. Blant delstatene som skal stemme da er Florida, hvor Marco Rubio er senator, og Ohio, der John Kasich er guvernør. I begge delstatene er systemet slik at den som får flest stemmer vinner alle delegatene.

Foruten Trump, Rubio og Kasich er også Ted Cruz med i det republikanske nominasjonsracet. Ifølge RealClearPolitics' gjennomsnitt av meningsmålinger kniver Trump (36,5 prosent) og Kasich (34 prosent) om størst oppslutning i Ohio, mens Trump leder klart med 40,3 prosents oppslutning, 15,6 prosent foran Rubio, i Florida. (©NTB)