— Elevene er veldig dyktige. Av 40 søkere var det 13 som kom inn på årets semester på musikallinjen. Alle er med på Askepott-oppsetningen, og siden det er et krav at de må kunne spille, synge og danse, så er jeg imponert over det høye nivået. På et halvt år har de utviklet seg mye, og noen av dem kan bli fremtidens stjerner, sier Tone Martha Sødal, sanglærer ved musikallinjen på Kristiansand kulturskole.

Forestillingen har premiere tirsdag kveld i Sigurd Lie-salen på Musikkens Hus. Den vil også bli spilt onsdag og fredag.

Moderne

Regissør Diana Spehar Borøy (t.v) og sanglærer ved musikallinja på Kristiansand kulturskole, Tone Martha Sødal. Foto: Kristian Hole

Den tradisjonelle «mannehelten» i tidligere tolkninger av Askepott blir satt på prøve i denne moderne versjonen.— I denne versjonen er det Askepott selv som er helten. Hun finner sin indre styrke, og det er en moderne vri på den klassiske fortellingen. Vår versjon bryter litt med det typiske kjønnsrollemønsteret, sier Sødal.

Denne styrken blir også underbygget av dundrende 80- og 90-tallslåter som Bonnie Tylers «I need a hero», som vil bli spilt av husbandet på sju elever. Regissør Diana Spehar Borøy mener sangene komplimenterer historien.

— Vi har inkludert moderne musikk fra disse tiårene for å skape en spennende kontrast. Flere av sangene, som foreksempel «I need a hero», driver historien og karakterene videre på en helt egen måte, sier Borøy.

Og både Sødal og Børøy håper på fulle hus.

— Det er plass til 100 i Sigurd Lie-salen, så vi håper jo på tre kvelder med fulle hus, altså 300 tilskuere til sammen, sier Borøy.

Mye øving

Ida Pettersen (14) i rollen som Askepott. Bildet er tatt i forrige uke på pressevisningen. Foto: Kristian Hole

Øvelsene til «Askepott» har foregått intensivt siden jul. Ida Pettersen (14) har ingen tidligere erfaring som teaterskuespiller. Likevel kapret hun hovedrollen som Askepott i denne forestillingen.— Det har vært veldig mye øving hver uke, men samtidig er det utrolig gøy. Det er god kjemi i gjengen og det gjør alt lettere på scenen, sier Pettersen.

— Hvordan er det å gå fra null teatererfaring til å spille hovedrollen?

— Det var jo litt utfordrende i starten, men nå går det fint. Jeg har stått en del på scenen som sanger før, så jeg er ikke så nervøs for tirsdagspremieren. Teater har gitt mersmak, så jeg tenker å søke meg inn på kulturskolen neste semester også, sier Pettersen.

«Den gode fe»

Askepott9.jpg

Venninnen Charlotte Nilssen (16), som spiller «Den gode fe» i forestillingen, har litt mer erfaring som teaterskuespiller.— Jeg har vært med i «Like til Betlehem» på Kilden i fjor, og er også aktiv i prosjekter i Ungdomskilden, som jeg skal bruke mye tid på neste år. Dette blir mitt siste år på kulturskolen, noe som er trist. Det har vært veldig givende, sier Nilssen.

— Hvilket forhold har du til Askepott-historien?

— Askepott er den Disney-karakteren jeg likte best når jeg var liten. Det jeg liker med denne versjonen er budskapet: «Alle har sin indre helt. Det gjelder bare å finne den».