— Saken er spesielt viktig siden den dreier seg om avståelse av myndighet, heter det i et brev som LO-lederen tirsdag sendte alle partiene på Stortinget, og som NTB har fått tilgang til. Overfor Klassekampen slår Kristiansen fast at LO nå presser på for å få saken utsatt.

— Dette kjøret er preget av hastverk, konstaterer hun.

LO-lederen sitter i kraft av sin stilling i Aps sentralstyre. Nå håper Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at LO vil påvirke Arbeiderpartiet til enten å utsette saken eller fristille sine representanter når saken skal opp for Stortinget i plenum mandag.

— LO er en betydelig aktør som har sterk innflytelse på Arbeiderpartiet. Jeg mener Ap bør opprettholde tradisjonen med å fristille sine representanter i EU-spørsmål. Dette er tross alt den største suverenitetsavståelsen fra norsk side siden 1992, sier han til NTB.

Senterpartiet akter å stille til mandagens votering med fulltallig gruppe, noe som innebærer at alle andre partier vil gjøre det samme. Dermed vil alle Stortingets 169 representanter være til stede ved avstemmingen. (©NTB)