OSLO: 5. februar spiller Marte Wulff fra Kristiansand og Charlotte Qvale fra Mandal på samme scene på Mono i Oslo. Begge planlegger albumutgivelser i løpet av året, og Qvale er også aktuell med ep-en "Radiochild".

De to hadde aldri engang snakket sammen før de ble booket sammen, men Qvale er stor fan av sin sørlandske kollega.

— Det jeg liker med henne er at hun virker veldig sårbar, nesten selvutlevrende, men uten at det blir for mye. Det er en balansekunst som hun mestrer veldig bra. Man føler nesten at man blir kjent med henne gjennom det hun skriver. Det tiltaler meg veldig, sier Qvale om Marte Wulff.

Kompromissløs

Mandalsartisten starter innspilling til ny plate i februar med produsent Thomas Eriksen, som hun kaller sin "musikalske sjelevenn". Og Qvale mener timingen er perfekt for debutplata.

— Jeg er veldig glad for at det skjer nå, i stedet for da jeg var 22. Det er lett for meg å være kompromissløs nå, jeg bryr meg ikke så mye om hva andre synes eller mener. Da jeg var yngre var det viktigere å gjøre det andre ville, sier Qvale, som ikke ønsker å begrense seg til én sjanger.

— Jeg har jobbet meg frem til min greie i halvannet år nå. Det betyr ikke at jeg til enhver tid er sikker på hvordan jeg vil låte - det er det låtene som bestemmer. Men jeg vet hva jeg vil oppnå for min egen del, og det er å være modig. Følge intuisjonen og hjertet, sier hun.

Intimt

Marte Wulff skal spille inn sitt nye album med Kristiansand symfoniorkester i juni. Arrangørene Marius Kristiansen, Petter Winroth og Eirik Berge er i gang med sin del av jobben.

— De har begynt å arrangere sangene, mens jeg spiller låtene solo for å få de godt nok inn i fingrene til at jeg klarer å spille dem med orkester, sier Wulff, som flyttet tilbake til Oslo i september etter en lengre periode i Danmark.

Nå ser hun fram til å spille live i hovedstaden igjen.

— Jeg har ikke spilt på Mono på mange år, men jeg er mye der. Det er intimt, og alltid god stemning, sier hun.