Til sammen 192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet gikk ut i streik fredag morgen etter at Parat og NHO Reiseliv ikke kom til enighet i meklingen.

Streiken fører til stans i leveransene av flymat til både Oslo lufthavn Gardermoen og Flesland i Bergen. Også taxfreeleveransene rammes.

Streiken rammer matlevering til blant annet SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines. Men folk som skal ut på lengre flyreiser behøver altså ikke å bekymre seg. Både SAS og Norwegians langdistanseruter går som normalt — med matservering om bord.

— Streiken påvirker kun våre kortdistanseruter, og der har vi sendt ut en tekstmelding til dem det gjelder om å stå for mat og drikke selv - men ingen alkohol, fortalte presseansvarlig Charlotte Holmberg Jacobsson i Norwegian til NTB torsdag kveld.

— Langdistanseruten til New York opererer som normalt, og vi har fått til en ordning med charterflygingene, hvor behovet er større enn kortere flyturer, opplyste informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. (©NTB)