Langt ut i den 12 minutter lange overtiden kom Andreas Vindheim alene med FKH-keeper Per Morten Kristiansen og plasserte vinnermålet i lengste hjørne.

Brann kjempet for å unngå sitt første nedrykk siden 1985, men siden Sogndal tapte 0-2 hjemme mot Stabæk var rødtrøyene til slutt uansett sikret kvalifiseringsplassen i eliteserien. Kampen om fornyet kontrakt fortsetter i et dobbeltoppgjør mot enten Mjøndalen eller Bærum.

Gjestene fra Bergen overrasket Haugesund med et svært effektivt åpningskvarter. Brann gikk ut i en uventet 5-4-1-formasjon og tok hjemmelaget på sengen. Spesielt samarbeidet mellom kaptein Erik Huseklepp og Jakob Orlov fungerte godt.

Først scoret Huseklepp enkelt på en ball fra en våken Orlov etter seks minutter, mens sistnevnte fulgte opp da han kontant gjorde 2-0 i det 12. minutt. Svensken utnyttet en miss fra vertenes Dusan Cvetinovic.

Begge målene kom etter personlig feil fra Haugesund. Vertene slo tilbake ni minutter før pause, da Christian Gytkjær utnyttet en megatabbe fra Piotr Leciejewski. Branns polske målvakt virket å ha full kontroll da han plukket ballen etter et innlegg, men ballen glapp ut av hanskene. Dermed kunne Gytkjær enkelt trille inn 1-2 i et åpent mål. (©NTB)