Fredag ble Dimitri Payet helten da vertsnasjon Frankrike slo Romania 2-1 i åpningskampen i EM. Lørdag var det duket for det andre oppgjøret i gruppe A mellom Albania og Sveits — en kamp som var ekstra spesiell for brødrene Granit Xhaka (Sveits) og Taulant Xhaka (Albania) som sto på hver sin banehalvdel da kampen ble blåst i gang.

Det tok ikke lang tid før det sveitsiske publikummet fikk noe å juble for på Stade Bollaert-Delelis i Lens. Bare fem minutter var spilt da Albania-keeper Etrit Berisha var på bærtur på et hjørnespark og midtstopper Fabian Schär enkelt kunne heade Sveits i ledelsen. Bundesliga-spilleren fikk stå helt umarkert, og da Berisha bommet på ballen, fikk forsvarsspilleren en lett jobb med å sette inn mesterskapets fjerde mål.

En halvtime ut i kampen hadde Albania en alle tiders mulighet til å utligne, men Armando Sadiku maktet ikke å sette ballen i mål. Spissen gikk på et perfekt løp og fikk en like perfekt ball i bakrom, men Sveits-keeper Yann Sommer leverte en strålende beinparade da Sadiku kom alene mot ham.

36 minutter var spilt da Albania ble redusert til ti mann. Lagets rutinerte kaptein, Nantes-spilleren Lorik Cana, fikk sitt andre gule kort etter viljehands. Liggende på ryggen stoppen Cana ballen med hånden like utenfor Albanias sekstenmeter, og dommeren dro fram det gule kortet, og deretter det røde.

Frisparket fra 17 meter tok Blerim Dzemaili, og Genoa-spilleren klinket ballen i stolpen og holdt på å straffe Albania skikkelig. (©NTB)