Det opplyste myndighetene i region Jämtland Härjedalen på en pressekonferanse søndag formiddag.

Bussen fraktet skoleungdom, som lå og sov da ulykken inntraff.

Totalt var det 59 personer om bord i bussen, og blant disse var 52 ungdommer. Passasjerene var ungdommer og voksne fra 8. trinn i Ängskolan i Marks kommune.

14 personer blir behandlet for skadene. Syv av dem er alvorlig skadet, og tilstanden er kritisk for to av dem, ifølge Aftonbladet og TT. 31 personer ble lettere skadet i ulykken.

Bussen var på vei til et skisted i Jämtland.

– Politiets etterforskningsgruppe er i gang med arbeidet. Det omfatter selvsagt avhør av sjåføren, som blir et viktig vitne, sier kommunikasjonsmedarbeider Peder Johnsson ved politiet i Jämtland til Aftenposten.

Han vil ikke kommentere noen forhold rundt selve ulykken, eller hva som kan ha forårsaket den.

– Det vil den videre etterforskning gi svar på. Politiet tar søndag inn bussen til tekniske undersøkelser, men dette er ren rutine, sier Johnsson.

Her kan du se Aftonbladets sammendrag av det som har skjedd:

Redningsmannskap: Som en krigsskueplass

Ulykken skjedde mellom Sveg og Fågelsjö på E45 ved Härjedalen. Ifølge SVT skal dette være en strekning med mange ulykker. Sveg ligger om lag 17 mil fra grensen mot Trøndelag.

Ifølge redningsmannskap på ulykkesstedet som nyhetsbyrået TT har snakket med, var det kaotiske tilstander der etter hendelsen.

– Det var som en krigsskueplass. Det var skadede ungdommer i grøftene og overalt, sier Peter Nystedt.

Ved 10.30-tiden på formiddagen var den siste alvorlig skadede personen transportert fra ulykkesstedet, og det er ifølge Nystedt ingen igjen der nå.

Redningsmannskaper fryktet først at noen skulle være klemt under bussen, men dette kunne de senere avkrefte.

Ungdommene kommer fra Marks kommune hvor det ble opprettet krise- og beredskapsstab.

Ifølge avisen Expressen skal de skadede ha hodeskader, armbrudd, benbrudd og blødninger.

Sveriges statsminister i sorg

– Jeg har mottatt den forferdelige nyheten om bussulykken utenfor Sveg. Det etterlater meg og hele landet i sorg, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) til nyhetsbyrået TT. Statsministeren sier at hans tanker er med de skadede og pårørende.

Lå og sov

Folk som var om bord i bussen, har fortalt at alle lå og sov da ulykken inntraff.

Selskapet som eier bussen, oppgir til svenske aviser at den ble kjørt av en rutinert sjåfør. Ulykken skjedde på en rett strekning, og ifølge Sveriges Radio var veibanen tørr.

Ulykken skjedde klokken 07.07 søndag morgen. Det var kuldegrader og glatte veier i området på morgenen, men det er uklart hva som forårsaket ulykken.

Bussen veltet og havnet på siden ved en avkjørsel på E45. Det skal ikke være andre kjøretøyer innblandet i ulykken.

Veien er stengt

Politiet kalte inn alle tilgjengelige ressurser etter ulykken, og veien ved ulykkesstedet er nå stengt. Den vil også være stengt mandag for at Havarikommisjonen og politiet skal undersøke strekningen der ulykken skjedde.

Forsamlingshuset i Sveg er oppsamlingsplass for dem som har vært involvert i ulykken, med krisemannskap til rådighet.

Mange bussulykker i Sverige de siste årene

Sverige har vært rammet av mange bussulykker gjennom de sistet årene ifølge NTB. I januar 2006 omkom ni personer da en buss med 50 passasjerer kjørte av veien på E18 utenfor Arboga. Året etter, i februar døde seks personer da to busser kolliderte mellom Uppsala og Östhammar. I 2011 mistet to personer livet da en buss og en lastebil kolliderte sørøst for Mullsjö i Sverige.